Serveis

Una avaria causa problemes al servei de telefonia mòbil durant dues hores

La incidència va reduir la cobertura a la capital i a Escaldes durant bona part del matí d’ahir

Una avaria causa problemes al servei de telefonia mòbil durant dues hores

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Una avaria a la xarxa de telecomunicacions va causar ahir al matí problemes al servei de telefonia mòbil durant dues hores i quart amb tota l’afectació centralitzada a Andorra la Vella i Escaldes-Engordany, van informar fonts d’Andorra Telecom.

Els operaris de la parapública van treballar durant el matí per resoldre la incidència que havia deixat sense funcionament diverses estacions. Andorra Telecom va explicar que les comunicacions van quedar “garantides amb caràcter general per les altres estacions, especialment les de la Comella i del pic de Carroi, de gran capacitat i abast”, si bé la cobertura va perdre’s amb facilitat a l’interior dels edificis. A més, van produir-se saturacions perquè alguna estació va haver d’assumir un excés de tràfic.

La incidència va afectar el servei d’algunes empreses i va produir un tall d’emissions de la ràdio i la televisió pública. El volum total de trucades no va variar, segons Andorra Telecom. La incidència va produir-se a tres quarts d’onze del matí i es va donar per tancada, amb el suport del fabricant de l’equipament, a la una de la tarda. L’activació dels sistemes de redundància van provocar un microtall del servei d’internet d’escassa incidència.

ENDERROCAMENT DE L'ANTIC EDIFICI

El consell d’administració d’Andorra Telecom ha adjudicat l’enderrocament de l’estructura de l’edifici administratiu del número 112 de l’avinguda Meritxell a l’empresa TP Unitas per un total de 241.785,96 euros. Unitas té previst l’inici dels treballs aquesta setmana. L’edifici administratiu acollia l’antiga seu de la parapública i els treballs formen part del projecte de construcció de l’edifici The Cloud a la parcel·la en la confluència de l’avinguda Meritxell i els carrers Bonaventura Riberaygua i la Borda. Com es va fer amb la caserna de bombers i els interiors del mateix edifici, l’enderrocament seguirà criteris de certificació Leed Or, que minimitzarà l’impacte de les obres, les vibracions i el soroll, entre altres.

tracking