Telecomunicacions

Una incidència redueix la cobertura mòbil i d'internet a Andorra la Vella i Escaldes

Ha deixat sense funcionament diverses estacions repartides entre Andorra la Vella i Escaldes-Engordany.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Andorra Telecom ha informat aquest migdia d'una avaria en algunes de les estacions repetidores repartides entre Andorra la Vella i Escaldes Engordany. La incidència, segons ha confirmat la companyia en un comunicat, s’ha produït a les 10:45 del matí. Els serveis tècnics han anat recuperant serveis parcialment fins considerar-la tancada a les 13 hores, després d’aïllar totalment el punt on s'havia originat l'avaria. Precisament l’activació dels sistemes de redundància ha provocat un petit tall del servei d’Internet, que segons l'empresa han estat d’escassa incidència.

Les comunicacions de telefonia mòbil han quedat garantides amb caràcter general per les altres estacions, especialment les de la Comella i del pic de Carroi, de gran capacitat i abast, però s’ha perdut cobertura sobretot en els interiors dels edificis. Igualment s’han produït saturacions quan alguna estació ha hagut d’assumir un excés de tràfic i això ha propiciat alguns talls i disfuncions.

Aquestes dificultats per establir les comunicacions, però, no han suposat una reducció del nombre de trucades telefòniques en la zona. Andorra Telecom ha informat que el volum total de trucades entrants o sortints cap a o des de terminals situats al centre urbà s’ha mantingut en els mateixos volums que habitualment, tot i que en els moments de saturació per un excés de tràfic ha estat necessari més d’un intent.

Altres efectes de la incidència han estat la degradació del servei en algunes empreses amb solucions professionals més específiques o el tall de les emissions d’ATV o RNA. Andorra Telecom, tal i com ha expressat en un comunicat, vol demanar disculpes a tots els clients que s’hagin vist afectats per aquesta avaria.

L'empresa ha informat de la situació a través de xarxes socials:

tracking