INFRAESTRUCTURES

Les obres a les carreteres d'accés des de França s'iniciaran al maig

El pressupost total del projecte de millora és de 157,9 milions d’euros

Les obres a les carreteres d'accés des de França s'iniciaran al maigSFG

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Les obres de millora a les carreteres franceses que donen accés al Principat començaran el maig del 2018. Aquesta és la data que va concretar el ministre d’Ordenament Territorial, Jordi Torres, després de la reunió d’ahir del comitè de pilotatge estratègic que supervisa el projecte francoandor­rà de millora de la viabilitat a l’RN-20, RN-320 i RN-22. La trobada va tenir lloc al Pas de la Casa.

El titular d’Ordenament Territorial va explicar que els treballs es posaran en marxa després de la temporada de nevades. L’acord, signat a París el 22 de març passat entre el cap de Govern, Toni Martí, i l’aleshores primer ministre francès, Bernard Cazeneuve, té com a objectiu millorar les condicions viàries de l’accés al Principat des de Tarascó. “Convoquem una reunió del comitè tècnic cada tres mesos perquè és important que hi hagi un ritme continu”, va dir Jordi Torres.

El pressupost total del projecte és de 157,9 milions d’euros, i entre les actuacions previstes es contempla una desviació en el tram de Tarascó, millores en els trams de revolts i la incorporació de dobles carrils en diferents punts de la carretera. 21 milions d’euros del pressupost total es destinaran a protegir l’eix viari dels riscos naturals, tant geològics com allaus de neu. El Govern, amb 10,5 milions d’euros, aportarà la meitat d’aquesta partida d’intervencions que es duran a terme durant cinc anys. Les accions que s’hi destinaran han d’evitar talls de la carretera a causa del perill d’allaus, garantint d’aquesta manera l’accés al Principat de persones i mercaderies en condicions meteorològiques adverses.

La reunió d’ahir també va servir per valorar de quina manera avancen les obres i les mesures que s’estan duent a terme en el marc del projecte Sapyra i que han de permetre una millor estabilització en alguns corredors d’allaus que afecten l’RN-20. El projecte està pressupostat en 4 milions d’euros i finançat a través del Fons Europeu de Desenvolupament Regional (Feder). La propera reunió del comitè tindrà lloc a Tolosa l’abril del 2018.

tracking