El menor fugit es va presentar a la policia catalana

Es desconeix, per ara, com va subsistir durant els nou dies que va estar desaparegut

El menor fugit es va presentar a la policia catalanaCARLA SOFIA COELHO

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El jove de 15 anys que es va escapar d’un centre de menors va presentar-se voluntàriament dimarts als mossos d’esquadra, segons van informar ahir fonts del cos al Diari. El jove, que havia estat en parador desconegut durant nou dies, va tornar a ingressar al centre de menors d’Argentona, on va entrar el mes de juny passat. La policia catalana no va donar més detalls sobre la investigació, i tampoc va precisar de quina manera va subsistir el menor després d’escapolir-se dimarts de la setmana passada. El cos va rebutjar donar més explicacions sobre el cas al·legant que es tractava d’un menor d’edat. El jove va anar voluntàriament a la comissaria de Granollers.

Etiquetes:

La mare de l’adolescent, Carla Sofía Coelho, explica que se sent “més descansada” després que el seu fill hagi aparegut, i hi afegeix que li han dit que estava en bon estat de salut. Lamenta, però, que no l’hagi pogut veure des que es va presentar a les oficines de la policia catalana. “Tinc moltes preguntes i vull saber com està”, diu. També desconeix, per ara, com va sobreviure el seu fill durant els nou dies que va estar fora del centre. A més, va demanar al ministeri d’Interior del país que el seu fill es quedés a casa uns dies un cop el trobessin per poder estar amb ell i per entendre què va succeir. Segons Coelho, l’administració del Principat estava d’acord amb el plantejament, mentre que el centre de menors va acabar rebutjant finalment aquesta proposta.

Coelho lamenta que encara hi hagi interrogants sobre el cas de la desaparició del seu fill i que no hagués pogut parlar amb ell abans que retornés al centre de menors d’Argentona. Creu que li ha faltat informació sobre el cas, ja que per exemple desconeixia que l’adolescent s’hagués presentat voluntàriament a la comissaria de la policia. Al mateix temps, Coelho, que no podrà parlar amb el seu fill fins d’aquí a una setmana, es planteja canviar el jove de centre. Explica que l’avís sobre l’aparició del seu fill el va rebre per part de la direcció del centre, però no entén per què els mossos d’esquadra no van avisar-la directament. Afegeix que també estava predisposada a desplaçar-se i a anar a buscar-lo per tal de parlar amb ell després de nou dies en parador desconegut. El noi es va escapar del centre de menors el dimarts 10 d’octubre juntament amb quatre joves més que van ser localitzats hores més tard. La policia va enviar una ordre de recerca internacional per trobar el jove, que segons la família hauria tingut opcions de tornar al Principat per intentar retrobar-se amb un amic. La família i membres de l’associació Fills d’Andor­ra, que donen suport a famílies que tenen fills amb problemes d’addiccions a les drogues o amb els quals la convivència és problemàtica, van difondre durant més d’una setmana les imatges del jove a través de les xarxes socials i dels mitjans de comunicació per saber on es trobava.

tracking