treball

El Govern obre una quota de 900 permisos per a totes les professions

L’executiu justifica la mesura, que pren per primer cop, per la millora econòmica

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La quota general, que abraça de l’octubre a l’abril, consta de 900 autoritzacions de residència i treball, un 51% més que l’any passat (ampliable en un 30% més) i que, a més, i per primer cop des que es van iniciar les restriccions motivades per la crisi econòmica, s’obre a pràcticament totes les professions. Només es mantenen tancats els contingents per a administratius i per a conductors repartidors perquè n’hi ha suficients d’inscrits al Servei d’Ocupació per satisfer la demanda que hi pugui haver, va indicar el ministre de Justícia i Interior, Xavier Espot. El ministre va justificar la mesura per la millora econòmica, que s’ha traduït en el descens d’inscrits al Servei d’Ocupació i en la necessitat de cobertura de nous llocs de treball, i hi va afegir que també es mantenen mesures de flexibilització, com ara que els treballadors comunitaris no han d’acreditar experiència prèvia.

D’altra banda, el consell de ministres va aprovar els contingents de treballadors per fer front a la temporada d’hivern. Són un total de 3.787 permisos, un 15,4% més que la campanya anterior, dels quals 852 són per a les estacions, 2.053 per als hotels i 437 per als hotels de pistes. Hi ha de nou quotes menors per a agències o botigues de lloguer d’esquí, però s’incorporen novetats com ara una d’específica per al comerç de cent treballadors (fins ara s’havia acotat a empleats de parla russa) i una de setanta permisos per a personal de neteja, en constatar una mancança.

Respecte a la preocupació manifestada per les estacions d’esquí per la falta d’habitatge de lloguer per als empleats, Espot va indicar que el sector ja està posant recursos per fer-hi front però que, en tot cas, “no nego la problemàtica existent que va en augment”. El ministre va recordar les mesures sobre les quals ja es treballa i el titular de Finances, Jordi Cinca, va indicar que també ha tingut contactes amb entitats bancàries. No obstant això, va avançar que la bossa de pisos que tenen és baixa.

S'APROVA EL SALARI MÍNIM DEL 2018, DE 1005 EUROS

L’executiu també va aprovar ahir el salari mínim per al 2018 que, complint amb el compromís de l’executiu demòcrata, torna a incrementar-se en un 1,5%. Així, el sou mensual passarà a ser de 1.005.33 euros, mentre que el preu per dia s’estableix en 46,40 euros. El ministre Espot va recordar durant la roda de premsa posterior al consell de ministres que l’increment respon a la decisió d’apujar el salari mínim un 1,5% anualment, fins arribar, en els quatre anys, a la meitat del salari mitjà i, d’aquesta manera, complir les recomanacions del comitè europeu dels drets socials.

D’altra banda, i també en l’àmbit laboral, es va validar el calendari laboral per a l’any vinent, que consta de catorze jornades festives de compliment obligatori, excepte per als sectors relacionats directament amb el turisme. Aquests últims, però, i segons recorda el decret, han de fer el mateix nombre de dies festius, retribuïts i no recuperables.

El Govern obre una quota de 900 permisos per a totes les professions

tracking