El salari mínim per al 2018 s'incrementa un 1,5% i arriba als 1.005 euros

Govern aprova 900 autoritzacions de la quota general, un 51% més que l'any passat

El salari mínim per al 2018 s'incrementa un 1,5% i arriba als 1.0005 eurosFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Consell de Ministres ha aprovat en la sessió d'aquest dimecres, a proposta del titular d'Afers Socials, Justícia i Interior, Xavier Espot, el Decret de fixació del salari mínim horari interprofessional per a l'any 2018.

Per al pròxim any 2018, el salari mínim horari interprofessional s'incrementa un 1,5% sobre l'actual vigent, i passa a establir-se en un import de 46,40 euros diaris i 1.005,33 euros de salari mínim mensual.

Tal com fixa el Codi de relacions laborals, el salari mínim es fixa per hora (5,80 euros per al 2018) i a partir d'aquí es calcula quin és el salari mínim diari i mensual.

El ministre Espot, ha assenyalat que aquest increment respon al compromís assumit per a aquesta legislatura d'apujar el salari mínim un 1,5% anualment, fins a arribar, en els quatre anys, a la meitat del salari mitjà, i així complir les

recomanacions del Comitè Europeu dels Drets Socials.

Quotes de treballadors

D'altra banda, el consell de ministres també ha aprovat les quotes d'autoritzacions d'immigració per a la temporada d'hivern 2017-2018.Respecte a la quota general, s’han aprovat un total de 900 autoritzacions (ampliables en un 30%), el que representa un increment del 51% respecte a l’any anterior. A més, per primera vegada s’obren quotes per a totes les professions a excepció de les d’administratius i la de conductor repartidor, per a les quals hi ha més demandants en recerca de feina inscrits al Servei d’Ocupació que ofertes de llocs de treball.

La xifra d’autoritzacions de la quota general s’ha fixat tenint en compte la conjuntura actual del mercat laboral, en què el nombre de llocs de treballs oferts va en augment i se situa molt per sobre dels inscrits al Servei d’Ocupació en recerca de feina.

En referència a les quotes de la temporada d’hivern, s’ha aprovat un total de 3.787 autoritzacions, el que representa un 15,42% més que les de la temporada 2016-2017. Així, s’han ajustat les quotes en relació als consums de la temporada anterior, però es manté el requisit que els llocs oferts s’hagin inscrit prèviament al Servei d’Ocupació.

Com a novetat, en aquesta temporada s’inclou una quota per a professionals de neteja, en vista que existeix demanda de treballadors en aquest sector. A més, el sector del comerç incrementa notablement el nombre d’autoritzacions, ja que en les

anteriors convocatòries només es van obrir a les persones de parla russa.

Del total d’autoritzacions de temporada 2.053 corresponen al sector hoteler, 852 a treballadors de les pistes d’esquí, 437 a hotels de pistes, 40 a agències de viatges, 235 al sector de lloguer de material d’esquí, 100 al comerç i 70 al sector de neteja.

Pel que fa al repartiment de les quotes, es preveuen 175 per a fronterers, 2.125 per a treballadors comunitaris i 1.487 per a extracomunitaris.

tracking