política

Sindicatura no sol·licitarà un informe als exparlamentaris sobre la reforma dels comuns

Sindicatura no sol·licitarà un informe als exparlamentaris sobre la reforma dels comuns

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Sindicatura no sol·licitarà un informe al Grup d’Exsindícs i Ex-consellers Generals (Gesco) sobre la constitucionalitat de la reforma de les lleis de competències i de transferències comunals com havia demanat el PS. Així ho va decidir després de la reunió de la junta de presidents que es va celebrar ahir expressament per aquesta qüestió. Segons va explicar en declaracions al Diari la subsíndica general, Mònica Bonell, els representants dels grups demòcrata i liberal es van oposar a fer aquesta demanda en considerar que l’associació que aplega els exparlamentaris, malgrat que des de la reforma de la seva llei té competències per emetre informes no vinculants, no és el Tribunal Constitucional i no pot emetre un informe jurídic sobre la inconstitucionalitat o no de la reforma legislativa. La subsíndica va assenyalar que sí que es podia haver demanat al Gesco un informe polític sobre aquesta qüestió, però que aquest es podia haver encarregat fa mesos i que ara no tindria sentit fer-ho.

Malgrat que el PS i la consellera general no adscrita Sílvia Bonet eren favorables a demanar l’informe –en el seu cas ho era si s’escurçava el termini d’entrega–, la petició no va prosperar perquè es necessiten dos terços de l’arc parlamentari a favor per demanar-lo. Sindicatura no va poder parla amb el conseller d’SDP, Víctor Naudi.

El tràmit parlamentari de les dues reformes legislatives segueix en marxa i es preveu que es debatin en un ple del Consell General el 20 d’octubre.

tracking