Corts accepta extradir a Kíev el lladre que tem per la seva vida

Una vegada compleixi la condemna a Andorra serà enviat a Ucraïna

Corts accepta extradir a Kíev el lladre que tem per la seva vidaSFP

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El ciutadà ucraïnès reclamat pel seu país d’origen per complir una condemna per robatori serà entregat a les autoritats de Kíev un cop el Tribunal de Corts ha decidit que la demanda d’extradició està dins la legalitat. L’home, que es va negar a ser lliurat a les autoritats ucraïneses perquè tem per la seva vida si retorna al seu país, pot recórrer contra aquesta decisió al Tribunal Superior. Si els magistrats d’aquesta sala confirmen la condemna serà extradit a Ucraïna un cop es resolgui la causa que té oberta a Andorra per haver furtat material de fins a tretze vehicles estacionats en diversos aparcaments l’any passat. Per aquest delicte, conjuntament amb dos compatriotes, ha estat condemnat a presó, però la sentència encara no és ferma una vegada recorreguda al Superior. Si aquest tribunal ratifica la condemna d’internament dictada per Corts i l’ordre d’extradició, serà entregat a les autoritats ucraïneses un cop complerta la pena dictada per la justícia andorrana.

Etiquetes:

En el judici que es va celebrar a Corts per decidir sobre la demanda d’extradició, l’home va assegurar que si tornava a Ucraïna seria assassinat, ja que s’havia significat políticament contra l’actual govern d’aquesta república. Va explicar que havia participat en manifestacions i actes públics contraris a l’actual règim polític.

L’home i els dos compatriotes, que estan des de l’agost de l’any passat ingressats a la Comella en règim de presó provisional, van pujar diverses vegades a Andorra des de Catalunya i van robar mercaderia de diversos cotxes que obrien utilitzant un comandament a distància que copiava la freqüència de la clau del vehicle.

DOS ANYS DE PRESÓ FERMS PER A UN HOME QUE TENIA A CASA 1,6 QUILOS DE MARIHUANA

El Tribunal de Corts ha condemnat a tres anys de presó, dos dels quals ferms, un resident portuguès acusat d’un delicte major d’introducció de marihuana en gran quantitat. L’home va ser controlat per la policia quan es trobava dins del vehicle mentre esperava un comprador. A l’escorcoll se li va trobar una petita quantitat de droga, però en el moment de ser controlat va confessar tenir al domicili 1,7 quilos de marihuana. Segons va explicar al judici, la droga pertanyia a una persona, veïna de la Seu d’Urgell, que li havia donat 600 euros per transportar-la fins a Andorra. La fiscalia havia demanat una pena de quatre anys de presó ferms i una multa de 3.000 euros i els magistrats de Corts, a més de rebaixar la petició d’internament, han deixat en 1.200 euros l’import de la sanció. La defensa, en la vista oral celebrada el setembre passat, havia demanat que la pena de presó fos de tres anys, tot i que només vuit mesos ferms.

TRES ANYS DE RECLUSIÓ PER A UN HOME CONDEMNAT PER VENDRE DROGA A MENORS D'EDAT

Tres anys de presó ferma i una multa de 3.000 euros. Aquesta és la pena dictada pel Tribunal de Corts per a un home acusat per la fiscalia d’un delicte major de tràfic de marihuana en gran quantitat. Una pena lleugerament inferior a la que volia el ministeri públic, que en la vista oral celebrada el mes de setembre passat havia demanat mig any més de presó ferma per a l’acusat. L’home va ser detingut el gener passat en el marc de l’operació Ambient, després que trobessin en un box de la seva propietat en un aparcament d’Escaldes-Engordany 622 grams de marihuana. En el judici, la policia va evidenciar que la droga estava destinada a la venda i que una part s’havia de distribuir entre menors d’edat. Tot i que el box disposava d’un sistema per dissimular l’olor de la marihuana, les sospites que l’aparcament era un centre d’emmagatzematge de droga van fer que es portés el gos ensinistrat, que va detectar l’estupefaent.

tracking