Cinca veu “difícil” modificar els punts “essencials” de la llei de la Funció Pública

No està obert a canvis en aspectes com el pas de triennis a quinquennis del complement salarial

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El portaveu Jordi Cinca va assegurar ahir que l’executiu no es tanca a canviar aspectes de la nova llei de la Funció Pública, que ara es debat a la comissió consultiva, però va assegurar que veu “difícil” modificar els que el Govern considera “essencials”. Concretament, va assenyalar com a essencials la carrera professional i les mesures per acotar l’impacte econòmic i fer sostenible el cos. Un d’aquests aspectes difícils de canviar seria el corresponent als complements salarials que l’executiu vol que passin de triennis a quinquennis. Ho va explicar Cinca després d’anunciar que l’executiu ha aprovat atorgar un crèdit horari extraordinari de 20 hores als representants sindicals perquè puguin preparar i participar en les reunions de la comissió consultiva. Segons Cinca, el que es pretén és mantenir les mesures per “no tenir creixements insostenibles”, i poder oferir avantatges que “millorin la qualitat de vida dels treballadors i la seva perspectiva professional”.

D’altra banda, el tresorer de l’USdA, Joan Torra, va indicar al Diari que estan estudiant l’esbor­rany de la llei i que encara els han de facilitar més informació. “L’esborrany està mancat de moltes coses i falta molta definició, l’actual llei està més definida i el text del projecte més que una llei sembla un reglament”, va indicar el sindicalista, que hi va afegir que “el que més ens preocupa és saber com s’adaptaran els complements de millora a la nova graella salarial, que encara no coneixem”. Torra va dir que “ara es canvien tots els complements i no s’especifica quins són” i que “això portarà força feina”.

Des de l’USdA es va recordar que estan esperant que els passin la modificació de la Llei de jubilació que afecta uns 400 funcionaris que l’estan pagant i tal com està la llei no recuperen els diners. “Esperàvem que el Govern arreglés això però veient la tardança ens plantegem dir a tots els funcionaris que deixin de pagar”.

L'ATUR CAU UN 20% AL SETEMBRE RESPECTE AL 2016

El Servei d’Ocupació tenia a final de setembre registrades 394 persones en recerca de feina, un 20% menys de les que tenia a final del mateix mes de l’any passat. L’atur, però, va créixer respecte a l’agost en un 4,2%, ja que aquell mes es va tancar amb 378 persones inscrites. El Govern també va fer públiques ahir les xifres corresponents als assalariats del juliol. Aquell mes n’hi havia 35.771, un 2,8% més que el juliol del 2016. La massa salarial era de 72,98 milions (3,2% més) i el salari mitjà de 1.976 euros (0,5%).

tracking