Justícia

La batlle Mingorance entrega al Perú la informació sobre Odebrecht

La fiscalia del Perú investiga alguns pagaments il·lícits presumptament realitzats a través de BPA

La batlle Mingorance entrega al Perú la informació sobre OdebrechtFISCALIA DEL PERÚ

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La batlle Canòlic Mingorance va lliurar dimarts a la fiscalia del Perú la informació sol·licitada sobre els funcionaris i empresaris peruans que presumptament van rebre suborns o pagaments il·lícits de la constructora brasilera Odebrecht a través de Banca Privada d’Andorra (BPA). El document va ser rebut pel cap de la unitat de cooperació jurídica internacional i extradicions de la fiscalia de la nació, Alonso Peña, va anunciar l’organisme peruà en un comunicat de premsa. Peña va destacar que aquest acte demostra l’alt grau de confiança entre les autoritats fiscals dels dos països. El lliurament de la informació es va realitzar en el marc de la convenció de fiscals i procuradors generals, que organitza la fiscalia del Perú a Lima amb autoritats de vint països, entre els quals d’Andorra i Espanya, i que es va clausurar ahir.

Entre els investigats per presumptament rebre suborns d’Odebrecht a Andorra hi ha l’ex-vicepresident de la petroliera estatal Petroperú Miguel Atala, amb suposats pagaments il·lícits per valor de 900.000 dòlars. També es revisen pagaments per valor de 435.000 dòlars a Jorge Cánepa, exàrbitre de la Cambra de Comerç de Lima, qui va emetre 17 laudes favorables a l’empresa brasilera en processos contra l’Estat peruà per diverses carreteres.

BPA, juntament amb el Meinl Bank d’Antigua i Barbuda, van ser presumptament les entitats usades per Odebrecht per pagar comissions il·legals a alts càrrecs de dotze països de l’Amèrica llatina a canvi d’adjudicacions d’obres.

70 CLIENS DE BPA VOLEN DEMANDAR CREDIT SUISSE

Una setantena de clients de BPA volen presentar accions judicials contra Credit Suisse pel bloqueig dels seus comptes i perquè l’entitat els impedeix accedir als estalvis. Les advocades de la plataforma d’afectats de BPA, Anna Solé i Gemma Martínez, van informar que les demandes es presentaran a la justícia espanyola, ja que la majoria d’afectats són d’aquest país i perquè Credit Suisse hi té una sucursal, fet que obre les portes a demandar judicialment l’entitat en territori espanyol. Els clients temen que no podran regularitzar els diners al Principat abans de l’entrada en vigor de l’intercanvi de dades bancàries perquè tenen els diners bloquejats.

tracking