Tribunals de corts

Jutjat per les amenaces de mort al jutge David Moinat

La fiscalia vol dos anys condicionals per manifestar també que cremaria la seu de la Justícia

Jutjat per les amenaces de mort al jutge David Moinat

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Un home de 53 anys resident i de nacionalitat francesa s’enfronta a una petició de pena de dos anys de presó condicional per haver amenaçat de mort el batlle David Moynat, una secretària judicial del Tribunal Superior i dues treballadores del ministeri d’Afers Socials. L’acusat, que va ser jutjat la setmana passada pel Tribunal de Corts, també hauria amenaçat de cremar les institucions judicials. El fiscal el considera culpable d’un delicte major d’amenaces de mort fetes de manera reiterada amb l’agreujant d’haver-les realitzat a una autoritat per raó del seu càrrec.

Aquest delicte està castigat amb entre un i cinc anys de presó, la meitat si l’autor no ha aconseguit el propòsit de les amenaces. A més de la condicionalitat de la pena, que es qualifica al fet que si se’l troba culpable l’home no entri en contacte amb les víctimes i que se sotmeti a tractament psicològic, el ministeri públic va optar per demanar una condemna relativament baixa tenint en compte que també està acusat d’un delicte major d’injúries.

Els fets jutjats es remunten al 2014, un any abans que la Batllia informés l’acusat que havia perdut la custòdia del seu fill de sis anys, del qual en feia quatre que tenia la guàrdia potestat. La mare, que per malaltia no s’havia pogut fer càrrec del menor, va demanar la custòdia, que li va concedir l’expresident de la Batllia. La sentència només permetia al processat veure el fill amb visites tutelades per treballadors dels Serveis Socials.

A l’home se’l jutja per dos episodis diferents. El més greu per la trucada que va fa fer a la secretària judicial de Tribunal Superior un any després d’haver perdut la custòdia del menor. Va ser el 17 de març del 2014, quan va trucar a la secretària per demanar sobre l’expedient del seu fill. A la conversa, que va durar aproximadament mitja hora, hauria manifestat que s’hauria de cremar les institucions judicials. Segons va explicar la secretària judicial, el processat va acusar els batlles de ser uns corruptes i uns mafiosos, i va amenaçar de mort Moynat. També hauria fet referència al camp de concentració d’Auschwitz i va amenaçar d’actuar amb violència si la justícia no li era favorable.

També se’l jutja per les injúries i amenaces que va proferir a dues treballadores d’Afers Socials, una psicòloga i una assistenta social, en vàries visites al menor. Les dues van assegurar que en una ocasió es va dirigir a elles per dir-los: “Estic cavant el forat” i en una altra: “Tallaré el coll a qui s’interposi entre el meu fill jo.” També va titllar de mafiós Moynat, va afirmar que acabarien tots a la presó, inclús el batlle, i hi va afegir: “Puc perdonar, però no puc oblidar.”

La defensa de l’acusat va demanar l’absolució del seu client, que en el judici va admetre haver insultat, però va negar haver amenaçat ningú. La lletrada va demanar al tribunal que tingués en compte la situació personal del seu defensat que uns anys abans havia perdut la custòdia de dos fills d’una altra relació, i va dir que no se’l podia jutjar per una trucada, ja que és la versió de la secretària contra la del seu client.

tracking