Telecomunicacions

Andorra Telecom es ven el 66% de les accions de MásMóvil

La companyia ha aconsguit una plusvàlua de 16,2 milions d'euros

Andorra Telecom es ven el 66% de les accions de MásMóvil i obté una plusvàlua de 16,2 milionsANA / M. F.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Andorra Telecom ha pres la decisió de desprendre’s d’una part de les accions que havia adquirit l'any passat de l’operador de telefonia mòbil Másmóvil. En total s’ha venut un 66% de les accions que havien adquirit, és a dir un 1,8% del total d’accions de l’operador, tenint en compte que la plusvàlua que s’havia generat era molt important. De fet, aquest benefici ha estat de 16,2 milions d’euros, la qual cosa suposa que s’ha multiplicat per 3,3 euros el preu que van pagar per l’adquisició.

La companyia de telecomunicacions encara conserva el 0,89% de les accions de Másmóvil (unes 175.000 valorades en més d’onze milions d’euros) i, tal com ha destacat el ministre d’Ordenament Territorial i president del consell d’administració d’Andorra Telecom, Jordi Torres, aquesta decisió de vendre s’ha pres “vista la gran plusvàlua que hi havia hagut ja que en cap dels escenaris somiats” es podia esperar tenir uns beneficis “d’aquestes característiques”.

Sobre si aquests diners es destinaran a la construcció The Cloud, Torres ha indicat que es disposa dels recursos necessaris per fer front a aquesta infraestructura, però que al final “tot suma”.

Torres ha recordat que el mes de juliol del 2016 Andorra Telecom va prendre la decisió d'adquirir el 2,7% de Másmóvil, en el marc de l’ampliació de capital que es va dur a terme perquè la companyia espanyola pogués dur a terme el finançament de l'adquisició de Pepephone i Yoigo. Els diners que llavors es van destinar a aquesta operació van ser 10,5 milions i, tal com ha manifestat Torres, la primera opció que es va plantejar amb la venda va ser “guardar el capital” que s’havia invertit inicialment. El president del consell d’administració de la companyia ha afegit que aquesta és l’operació més gran que ha fet fins a la data Andorra Telecom i ha avançat que “hi ha previstes d’altres”, de les quals no ha volgut avançar cap aspecte perquè aquestes negociacions “s’han de portar amb la màxima discreció per no distorsionar el mercat”.

Torres ha manifestat que la relació entre les dues empreses és “molt bona” i ha remarcat que s’han generat “sinergies” i que des de Másmóvil s’ha ajudat Andorra Telecom en la negociació de la itinerància. A més, tal com ha recordat el director general d’Andorra Telecom, Jordi Nadal, hi ha presència de l’operador espanyol al ‘call center’ de la Massana. Nadal també ha destacat que es continua negociant que clients d’Andorra Telecom puguin tenir un número de telèfon espanyol i, quant als deutes que té Másmóvil, ha concretat que és cert que en té però que està “adquirint molts clients” i que, per tant, hi ha “bones perspectives” sobre el seu futur.

tracking