impostos

Lliurades un 95% de les declaracions de l'IRPF

El departament de Tributs i Fronteres n’havia rebut fins dijous 13.037

Lliurades un 95% de les declaracions de l'IRPFFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El departament de Tributs i Fronteres havia rebut dijous a la nit, dos dies hàbils abans de la finalització del termini de presentació, 13.037 declaracions de l’impost de la renda de les persones físiques (IRPF). El cap d’àrea de planificació estratègica d’aquest departament, Miquel Llongueras, va recordar ahir al Diari que la previsió era que es presentessin unes 13.700 declaracions. De complir-se, ja s’haurien entregat el 95% de la totalitat de les declaracions de l’IRPF corresponents a l’exercici del 2016. Llongueras, però, va indicar que no es pot descartar que s’acabin entregant més de les previstes.

Les 13.037 declaracions presentades fins dijous representen 2.893 més de les que s’havien entregat l’any passat a dos dies de la finalització del termini. És a dir, que s’han presentat un 29% més enguany que el 2016. De la totalitat de declaracions, 8.855, un 66%, s’han entregat de manera presencial i representen un 17% més de les que havien arribat per aquesta via l’any passat a aquestes alçades. La resta, 4.482, s’han presentat per via telemàtica. Un 60% més de les que s’havien entregat a dos dies del tancament del termini usant internet. Si les previsions del departament es compleixen, entre ahir i dilluns se’n presentaran unes 600 més.

El cap d’àrea va explicar que aquests darrers dies s’han viscut algunes cues, però que en cap cas s’ha repetit la situació de col·lapse de l’any passat, quan fins i tot es van poder presentar declaracions en dissabte. Va dir que el ritme de presentacions va ser molt bo a l’abril, maig i juny, que es va aturar a l’agost i que s’ha accelerat al setembre.

tracking