noves tecnologies

Un centenar d'empreses del país tenen les dades privades publicades a Internet

Un centenar d'empreses del país tenen les dades privades publicades a InternetXavier Pujol

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Més d’un centenar d’empreses del país tenen les dades privades publicades a Internet, de manera que estan exposades a patir un atac cibernètic fàcilment. És una de les dades que el responsable de Seguretat i Frau d’Andorra Telecom, David Julián, va fer públiques al Fòrum d’Empresa que es va celebrar ahir. Julián va explicar que ara la companyia ho comunicarà a aquelles empreses que pugui identificar perquè protegeixin els equips.

“És molt delicat perquè hi ha dades de clients i targetes de crèdit i és com tenir un ordinador al mig de la voravia i que qualsevol hi pugui anar”, va il·lustrar, alhora que va insistir en la necessitat que es previnguin de possibles robatoris de dades. Jordi Celades, de l’equip responsable de productes de seguretat d’Andorra Telecom, va assenyalar que la companyia traurà un nou producte d’aquí a un mes o dos per “ajudar les empreses exposades a Internet a estar una mica més segures en les seves operacions”, ja que “la seguretat a les empreses andor­ranes no es pot dir que sigui molt alta”.

Les jornades van comptar amb uns 150 assistents, convertint-se en l’edició més concorreguda del Fòrum Empresa, segons va afirmar Josep Vilana, director de relació amb el client.

tracking