ensenyament

Jover destaca la inclusivitat de les escoles del Principat

El ministre diu que un 95% dels nens i nenes assisteixen a centres públics

Jover destaca la inclusivitat de les escoles del PrincipatFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El ministre d’Educació, Eric Jover, va posar en relleu ahir “el caràcter inclusiu” dels tres sistemes educatius del Principat i va defensar que “un 95% dels nostres alumnes estan en escoles públiques”. Per a Jover, elements com “la inclusivitat i l’atenció a la diversitat” són el “pal de paller” de l’estructura educativa del país. Així, va assenyalar que el Govern posa “les eines” per fer-ho possible.

El ministre va parlar en l’acte oficial d’inauguració del curs 2017-2018 en què, dues setmanes i poc després de l’inici de classes, va recordar que “cadascun dels sistemes fa esforços per millorar la seva qualitat” i el resultat és que “els nostres joves estan cada cop més ben atesos i més ben preparats per afrontar els seus reptes de futur”. Eric Jover encara no va donar dades definitives del nombre d’alumnes, però sí que va recordar que hi ha uns 11.000 escolars, xifra que suposa un “lleuger augment” al cens escolar del curs anterior.

Sobre la introducció del Permsea a batxillerat, una de les principals novetats d’aquest curs, Eric Jover va indicar que funciona “en la lògica adequació de principi de curs”. Jover va apuntar que “els retorns que tinc és que [el Permsea a batxillerat] s’està vivint amb molta normalitat, amb feina, responsabilitat i ganes per part dels docents i estudiants”.

La conferència escollida per l’acte va ser la del director del departament de Pedagogia Sistemàtica i Social de la UAB, Enric Roca Casas, sota el títol L’escola per a tots, garantia de qualitat.

tracking