RENDA

Govern estima que queda per entregar el 26% de declaracions

El departament de Tributs i Fronteres explica que fins ara ja se n’han presentat 10.164

Govern estima que queda per entregar el 26% de declaracionsXavier Pujol

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El cap d’àrea de planificació estratègica del departament de Tributs i Fronteres, Miquel Llongueras, va dir ahir que 10.164 ciutadans han presentat ja la seva declaració en la segona campa-nya al país de l’impost sobre la renda de les persones físiques (IRPF), la corresponent al 2016. Llongueras va estimar que queda per lliurar una quarta part, prop del 25,8%, mentre que s’han entregat el 74,2% de les previstes. En faltarien al voltant de 3.500.

El termini finalitza el 2 d’octubre, i tot i que la campanya va iniciar-se a l’abril, en els últims 25 dies s’han fet arribar, tant presencialment com en línia, fins a 4.000 declaracions. Llongueras explica, això sí, que no hi ha hagut cues. “Tots tenim més experiència, i s’ha agilitzat l’atenció”, sosté. Els ciutadans han entregat 6.830 declaracions de forma presencial, que és el 72% del total i suposa el 14% més que l’any anterior. A través d’Internet, se n’han fet 3.334, el 28% del total.

Increment de la via electrònica

Una dada positiva és l’ús de la via electrònica, que s’ha incrementat en un 63% en un any. Llongueras considera que ha funcionat bé, sobretot una de les novetats: l’anomenat MIL (mòdul d’identificació en línia) temporal, que permet que sigui el gestor personal qui faci la declaració a l’obligat tributari. L’estimació és que hi hagi un increment aproximat de l’1,5% en el total de declaracions, que en la campanya anterior van ser de 13.500. El 24 de setembre se n’havien fet un 26% més que l’any passat en la mateixa data.

tracking