política

El PS denuncia la vulneració de drets que hi ha a Catalunya

Defensa que la ciutadania pugui “expressar-se lliurement de forma democràtica i pacífica”

El PS condemna la vulneració de "drets fonamentals" a CatalunyaPS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Partit Socialdemòcrata (PS) va emetre ahir un comunicat de premsa en què es posiciona respecte del referèndum d’auto- determinació de Catalunya con­vocat per al proper diumenge 1 d’octubre per la Generalitat i sobre les actuacions realitzades pel govern espanyol per impedir-lo. Al respecte, el PS denúncia que, al seu entendre, “s’estan vulnerant principis i drets que han de ser fonamentals, i per tant defensats fermament a qualsevol democràcia moderna”. La formació posa en relleu la seva “inquietud” perquè a Catalunya s’estiguin vulnerant els drets a la llibertat d’expressió, d’informació i de reunió. “Aquestes vulneracions, que en algun cas poden arribar a recordar èpoques passades, entenem que no serviran, de cap manera, per reconduir la situació”, indiquen.

En el comunicat, el PS es referma en “la preocupació important que ens genera tot el que està passant els darrers dies amb una situació de conflicte que, entenem, en res ajudarà a trobar una solució adequada”. Des de la formació es fa, “novament”, una crida al diàleg entre les dues parts i es recorda que és responsabilitat dels polítics saber trobar vies negociades per afrontar els problemes que afecten els ciutadans.

Un cop demanat el diàleg és quan els socialdemòcrates recorden que també defensen “la necessitat de respectar els ordenaments jurídics nacionals i internacionals”, però adverteixen que aquesta defensa no pot suposar “impedir la possibilitat que la ciutadania pugui expressar-se lliurement de forma democràtica i pacífica”.

Llaços estrets amb Andorra

Des del PS insten a no oblidar “els llaços estrets que han existit, existeixen i existiran entre Andor­ra, Catalunya i Espanya” i recorden que “són molts els andorrans que hi tenim vincles familiars i d’amistat” i que “el nostre país va ser lloc de refugi de molts catalans i espanyols que van fugir de la dictadura franquista”. El PS insisteix en el comunicat que “per reconduir la situació només el diàleg pot ajudar a trobar una sortida acceptable per a totes les parts” i el finalitza assenyalant que “no podem més que confiar que la situació s’acabi reconduint i es trobi una solució a un conflicte que no és gens positiu per a ningú.”

VENDRELL RECORDA LA NECESSITAT D'AMPLIAR EL CAPITAL DE LA GESTORA DE L'AIGUA D'ESCALDES

La consellera del PS a la minoria del comú d’Escaldes-Engordany, Cèlia Vendrell, va defensar ahir la necessitat de tirar endavant tan aviat com es pugui l’ampliació de capital de Capesa, la societat que gestiona el subministrament d’aigua a la parròquia. Així, va posar en relleu que aquesta operació permetrà garantir a l’empresa els recursos necessaris per realitzar les inversions clau per continuar garantint el servei a tots els ciutadans, com ara la construcció de noves instal·lacions o els estudis sobre la captació trobada recentment.

Vendrell es va manifestar d’aquesta forma després de la visita que, juntament amb la consellera general del PS Rosa Gili, va realitzar a les instal·lacions de Capesa. Allà, el director general de la societat, Eduard López-Mirmi, els va ensenyar l’avançament dels treballs i els va explicar el pla de futures actuacions de la societat, que inclou l’acabament de dos nous dipòsits, els estudis per comprovar si la nova captació localitzada compleix els requisits per poder abastir la població o, ja més endavant, una nova estació de tractament.

tracking