El Tribunal Superior accepta extradir a Espanya un home acusat de violar la filla

La sala va confirmar la sentència del Tribunal de Corts i l’obliga a pagar les costes del judici

El Tribunal Superior accepta extradir a Espanya un home acusat de violar la fillaARXIU

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Tribunal Superior de Justícia va acceptar la demanda del ministeri fiscal i va ordenar l’extradició d’un resident de 45 anys, de qui la justícia espanyola en demanava la custòdia després d’haver estat condemnat a una pena de presó de 14 anys i 6 mesos per un delicte contra la llibertat sexual. La sentència del TS, a més, l’obliga a pagar les costes del judici i confirma l’aute dictat pel Tribunal de Corts sobre el qual ell havia presentat el recurs.

Etiquetes:

Els fets es remunten al passat mes d’abril quan la policia va arrestar-lo en rebre una demanda per part del grup de cooperació internacional (OCN Interpol) després que el pres s’hagués donat a la fuga i es refugiés al Principat. Un cop controlat per la policia i sentenciat per Corts, va anunciar que presentaria un recurs al Tribunal Europeu de Drets Humans perquè entenia que Espanya havia vulnerat els seus drets a tenir un procés equitatiu i a la presumpció d’innocència per la incorrecta valoració d’una prova durant el judici per violació. A aquest argument es va aferrar el seu advocat quan va presentar el recurs al TS, ja que segons ell, Andorra no podia autoritzar l’extradició d’una persona a la qual s’havia condemnat vulnerant un dret com aquest.

L’home va ser condemnat per haver abusat de la seva filla entre el 2006 i el 2008 quan era menor d’edat. La nena, que va néixer a Vigo el 1999, va ser violada a Andorra durant les visites que realitzava al seu progenitor. La nena estava sota la tutela de la comunitat autònoma de Madrid.

tracking