Reportatge

Luxe amb rodes

Un centenar de cotxes Ferrari i Porsche andorrans, francesos i espanyols celebren aquest cap de setmana la desena edició de la concentració combinant-se per primer cop.

Luxe amb rodesXavier Pujol

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Un centenar de cotxes de luxe recorren aquest cap de setmana les carreteres del país en la desena concentració de Fer­rari i Porsche d’Andorra. Deu anys de trobada, però el primer any en què els vehicles de gamma alta de les dues cases desfilen plegats pel Principat. Després de nou anys celebrant dues concentracions, enguany s’ha apostat per fer una única trobada i limitar la participació a 50 cotxes de Porsche i 50 de Fer­rari, fet que ha provocat que “molts que volien venir no hagin pogut”, segons va destacar l’organitzador, Josep Coma. La majoria de cotxes són vinguts de França i en menor mesura d’Espanya, i també hi ha alguns andorrans.

Un d’ells és el pilot de carreres resident al país Joseph Collado. El conductor, natural de Tolosa, va explicar que té una col·lecció de cotxes de luxe i va escollir per a l’esdeveniment un Ferrari comprat fa cinc mesos. Collado va entrar a l’aparcament del centre de la capital, on ahir a la tarda van aparcar els vehicles enmig d’un grup de persones que va voler fotografiar el seu esportiu. “Estic acostumat que em mirin i em facin fotos”, va dir, afegint que “abans em miraven més”. Una parella participant, en Josep Cortina i la Maria Gallart, de Barcelona, van narrar que els que condueixen cotxes de gamma alta sempre són “molt observats i criticats” i que per això “la gent no els treu de casa”.

Cortina i Gallart són l’excepció de la trobada per la seva edat, 30 i 27 anys, ja que la majoria de conductors són més grans. Com la Cristina Fernández i en Rossendo Rabat, de 55 i 59 anys i vinguts de Calella, que són fixos a la concentració. “Venim cada any, sempre col·laborem perquè hi ha molt bon ambient i ens ho passem molt bé”, van relatar. La parella va participar amb un Porsche negre que ell va regalar a ella per les Noces d’Argent. Qui el condueix, però, és ell. Un cotxe que segons va assenyalar Rabat “passa molt desapercebut”, fins al punt que “ni el meu veí sap que el tinc”.

Una trobada de cotxes cars la inscripció de la qual costa entre 170 i 395 euros, però que compta amb àpats i sortejos amb regals de luxe. Avui els cotxes partiran direcció a Puigcerdà, on es sortejaran entrades a la fàbrica Ferrari.

tracking