Els funcionaris no podran escollir com compensen les hores extres

Els directors de cada departament decidiran a partir d’ara si les cobren o les recuperen

Els funcionaris no podran escollir com compensen les hores extresSFG

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els funcionaris no podran escollir com compensaran les hores extraordinàries, si amb la retribució que pertoqui o bé acumulant hores de descans. El Govern va aprovar ahir el decret de modificació del reglament de sistemes de compensació a partir del qual a partir d’ara seran els directors o responsables de cada departament de l’administració qui decidirà com es compensaran les hores extres. El ministre portaveu, Jordi Cinca, va defensar ahir la mesura com una manera de “racionalitzar l’ús de les hores extres” i millorar el funcionament intern de cada àrea.

A la roda de premsa posterior al consell de ministres, va posar de manifest que d’ençà de l’aprovació del reglament, l’any 2003, “el volum de l’administració ha crescut” i, per tant, s’ha fet necessari “adequar la gestió de les hores extres” per tal que “no distorsionin el bon funcionament dels departaments”.

Preocupació per Catalunya

El ministre portaveu es va pronunciar ahir sobre els fets ocorreguts a Catalunya pel referèndum, amb 14 càrrecs polítics detinguts i escorcolls a departaments de la Generalitat. Cinca va afirmar que el Govern “està preocupat” per una situació que va qualificar d’“atípica” i que va dir que “hem de mirar amb el degut respecte”. Cinca va remarcar que és una “situació que han de resoldre dins l’Estat veí”, però va recalcar que l’executiu té el “desig ferm que no s’esgotin els marges de diàleg que hi pugui haver” i que “s’eviti que tot el que es viu vagi a més perquè no beneficiaria ningú”. El que passa a Catalunya “s’ha de resoldre dins el diàleg i la serenor i això és el que desitja Andorra”. “Però estem preocupats i expectants”, va sentenciar.

Per altra banda, el ministre es va referir a la màquina de radioteràpia i va afirmar que el Govern està “enllestint” el plec de bases per convocar el concurs. A més, va subratllar que la voluntat del Govern és que la unitat s’“encaixi” dins el funcionament de l’hospital i va destacar que “queda en un segon terme qui l’operarà [si un centre privat o l’hospital], però sí que s’haurà d’integrar dins l’àmbit sanitari”. “El que és significatiu és que és una aposta ferma i que el Govern la tirarà endavant” perquè “creu imprescindible tindre aquesta instal·lació més enllà de la dimensió del país”, va concloure.

El Govern va aprovar una nova emissió de bons per un import de 100 milions d’euros per refinançar el deute públic. Es tracta del tercer programa d’emissió, de fins a un màxima de 430 milions, per poder refinançar les emissions de deute públic que vencen al quart trimestre. La nova emissió s’obrirà el 17 d’octubre.

El Govern ha declarat projecte d’interès nacional la construcció de la sala d’exposicions que acollirà els frescos de l’església de Santa Coloma. Es construirà en un solar entre l’avinguda d’Enclar i el carrer Verge del Remei.

EL GOVERN I EL COMÚ D'ESCALDES SIGNEN EL CONVENI PER FER EL TANATORI

L’executiu va aprovar ahir el conveni amb el comú d’Escaldes-Engordany per tirar endavant el tanatori nacional i les sales de vetlla comunals. Cinca va explicar que l’edifici es construirà al terreny que hi ha al costat de la capella de la clínica Meritxell –parcel·la que és propietat del Govern–. Un emplaçament que el ministre portaveu va qualificar com “el lloc idoni” perquè està a prop de l’hospital. En concret, el tanatori confrontarà amb l’església i la façana donarà al carrer dels Escalls –a la vorera oposada a l’hospital– i al carrer del Falgueró, que s’ha fet recentment. Pel que fa al cost, va dir que la voluntat és fer “una obra el més eficient possible” que serà assumida econòmicament per les dues administracions, que executaran el projecte de manera coordinada i simultània.

El ministre portaveu va evitar concretar una data d’obertura –que dependrà del que estableixi el concurs d’idees que es convocarà perquè s’hi presentin els arquitectes del país col·legiats– però va asse­-nyalar que la voluntat és que l’edifici “es faci el més ràpid possible” i “si es pot tenir” l’any que ve, “millor que millor”. L’immoble constarà d’una planta subterrània on s’ubicarà el tanatori, mentre que la planta baixa i les superiors es destinaran a sales de vetlla per a la parròquia d’Escaldes, que n’està mancada. A banda d’això, als entorns de l’hospital s’hi farà una petita plaça pública. Al tanatori s’hi accedirà des del carrer dels Escalls i a peu des de la planta subterrània primera de l’hospital.

tracking