Admesa a tràmit la querella pel gos agredit

El jutge cridarà a declarar el presumpte maltractador de l’animal i decidirà si l’envia a judici

Admesa a tràmit la querella pel gos agreditFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Batllia ha admès a tràmit la querella que va presentar l’associació protectora d’animals Laika contra el presumpte agressor del seu gos a Santa Coloma al juliol. L’advocat de Laika, Alfons Clavera, va explicar que dilluns van rebre la notificació de la Batllia i que van ratificar tot el contingut del text presentat davant les instàncies judicials.

Etiquetes:

Amb l’admissió a tràmit de la querella, Laika, que es presenta com a acusació popular, pot tenir accés a tot el sumari del cas i els permetrà saber, per exemple, la versió dels testimonis que ja han declarat davant del jutge. Clavera va explicar que ara està previst que es cridi a declarar l’acusat de colpejar el gos i haurà de decidir si l’envia a judici. En cas que s’acabi celebrant, no tindria lloc almenys fins d’aquí a sis mesos. L’animal, que va haver de ser intervingut quirúrgicament a causa de les lesions que va patir, hauria estat colpejat per l’amo i va ser atropellat per un cotxe mentre intentava escapar-se. L’animal, que està sota custòdia del Govern, es recupera de les ferides però el pronòstic és que no es recuperi totalment de les lesions sofertes. Clavera va manifestar que estan “satisfets” per l’admissió a tràmit de la querella i que com a acusació particular seran “el més contundents possible”. El lletrat va considerar que el batlle del cas ha actuat amb celeritat i ha fet una actuació “diligent”. Clavera també va anunciar que tenen previst demanar ser presents a la declaració de l’acusat de maltractar el gos.

La Llei de tinença d’animals, modificada l’any passat, tipifica les agressions a animals com a delicte. Anteriorment, es considerava una contravenció penal o falta. Els maltractaments o abandonaments d’animals són penats al Principat amb una multa de fins a 3.000 euros i fins a un any de presó. Quan aquests fets causin la mort de l’animal o es realitzin en un espectacle públic, la sanció podrà arribar fins als dos anys de presó i als 9.000 euros de sanció econòmica.

tracking