Afers exteriors

Martí es reunirà amb el president de Colòmbia

El cap de Govern es reunirà aquesta setmana amb alguns dels seus homòlegs iberoamericans

Martí es reunirà amb el president de ColòmbiaSFG

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El cap de Govern, Toni Martí, es reunirà amb el president de Colòmbia, Juan Manuel Santos, per aconseguir el seu suport a la candidatura d’Andorra a acollir la Cimera Iberoamericana la tardor del 2020. Martí es troba a Nova York per participar en l’Assemblea General de les Nacions Unides que se celebra durant aquesta setmana, que ha de servir per impulsar la candidatura i refermar les aspiracions del Principat. Si tot va bé, la candidatura es confirmarà durant la celebració de la propera cimera, que es farà a Guatemala la tardor del 2018.

En aquest sentit, el líder de l’executiu es va reunir ahir amb la secretària general iberoamericana, Rebeca Grynspan, i mantindrà trobades durant aquests dies amb els seus homòlegs iberoamericans juntament amb la ministra d’Afers Exteriors, Maria Ubach. Segons va explicar ahir el Govern en un comunicat, Martí vol aprofitar els contactes per començar a treballar en la definició de la temàtica de la cimera del 2020 que satisfaci el major nombre d’estats però també s’adeqüi als interessos d’Andorra.

De la seva banda, Ubach es va reunir amb el secretari d’Estat d’Afers Exteriors islandès, Stefan Haukur Johanesson, per abordar les negociacions amb la UE. Ubach va traslladar-li la voluntat de negociar la col·laboració amb el secretariat de l’Associació europea de lliure comerç, l’EFTA –formada per estats europeus no inclosos a la comunitat econòmica europea–, de cara a la implementació del cabal comunitari europeu.

tracking