Reportatge

L'afició de pedalar

224 persones participen a la 14a bicicletada que recorre Escaldes-Engordany per obrir els actes de la Setmana de la mobilitat sostenible.

L'afició de pedalarFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els participants s’ajustaven els mallots i les sabates abans de començar a pedalar. El pilot, format per 224 corredors de totes les edats, sortia del carrer dels Veedors d’Escaldes-Engordany en la 14a edició de la bicicletada popular, que va servir per obrir els actes sobre la mobilitat sostenible i que s’allargaran fins a la setmana que ve. La xifra de corredors va ser similar a la de l’any passat. Aquest cop, el Sergi i el seu fill petit, el Ian, hi van prendre part per tercera vegada. “És una manera de familiaritzar-se amb els carrers sense cotxes”, va explicar el Sergi. Durant els aproximats 45 minuts de trajecte, els participants van fer dues voltes al circuit tancat dissenyat per la parròquia d’Escaldes, que enguany tornava a ser la seu de la bicicletada després que l’any passat se celebrés a la capital a causa d’obres. Entre els participants hi havia el cònsol menor escaldenc, Marc Calvet, i la ministra de Medi Ambient, Agricultura i Sostenibilitat, Sílvia Calvó, que va recordar que l’esdeveniment té l’objectiu de sensibilitzar els ciutadans sobre la mobilitat sostenible. Dijous que ve tindrà lloc la jornada de protecció de la capa d’ozó amb diferents conferències per a professionals i dissabte se celebrarà la Jornada de la mobilitat elèctrica, organitzada per l’Automòbil Club d’Andorra i FEDA. La titular de Medi Ambient va posar en relleu la importància del ciclisme al Principat. “Penso que Andorra ha apostat per la bicicleta. Els col·lectius professionals ens han acompanyat”, va manifestar Calvó. Els participants, un cop arribats a meta, van poder gaudir d’un esmorzar per recuperar forces i més tard es va fer un sorteig de regals.

BICIS ELÈCTRIQUES A LA PRIMAVERA

La ministra de Medi Ambient, Agricultura i Sostenibilitat, Sílvia Calvó, va explicar que a la tardor esperen adjudicar el concurs de bicicleta elèctrica compartida i preveu que estigui a disposició dels ciutadans a partir de la primavera. La ministra va insistir que aquest nou model de mobilitat permetrà millorar la qualitat de l’aire i també la qualitat de vida al Principat. Per la seva banda, el cònsol menor d’Escaldes-Engordany, Marc Calvet, va explicar que l’ens escaldenc segueix endavant amb el comú d’Andorra la Vella per disse-nyar un circuit de carrils bici que connecti les dues parròquies.

tracking