Judici maratonià per haver agredit, insultat i amenaçat l'exparella

Judici maratonià per haver agredit, insultat i amenaçat l'exparella

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Prop de vuit hores es va allargar una vista oral al Tribunal de Corts en què es va jutjar un home acusat de maltractaments continuats en l’àmbit domèstic i amenaces contra la vida a la seva exparella, amb qui té una filla en comú. Els fets, que haurien passat entre el 2008 i el 2013, van ser negats per l’acusat, però la fiscalia va presentar una gravació d’una conversa telefònica enregistrada per l’exparella en la qual el processat admetia haver-la agredit, li demanava perdó i assenyalava que si la havia maltractat en part havia estat per culpa d’ella. La fiscalia demana un any de presó condicional pels dos delictes menors i 15 dies d’arrest nocturn condicional, ja que també li imputa una contravenció penal de lesions. L’acusació particular va reclamar a l’acusat 1.000 euros “simbòlics” en concepte de responsabilitat civil.

Etiquetes:

La defensa de l’home, antic jugador de rugbi i professor eventual a l’Escola andorrana, va assenyalar que no hi ha cap prova dels maltractaments denunciats i que les preguntes que l’exparella feia a la gravació, que es va registrar perquè l’equip d’atenció a la dona va demanar a la víctima que aportés proves dels presumptes maltractaments, estaven preparades i que l’acusat no les va entendre. Va demanar l’absolució i que en el cas de ser condemnat se’l dispensi dels antecedents penals. Ho va reclamar perquè en ser professor eventual, cada any ha de presentar el certificat de penals i si en aquests es registren antecedents no podria seguir treballant de mestre.

La fiscalia no es va oposar a aquesta petició i va deixar a criteri del tribunal tant acceptar-la com si per obtenir-la l’acusat ha de seguir una teràpia o ha de compensar la víctima.

tracking