Reportatge

'Autos bojos' de milionaris per Andorra

El ral·li privat més gamberro del continent ha anat aquest any de Saint-Tropez a Marbella passant per Andorra. Trenta-cinc milionaris conduint com bojos.

'Autos bojos' de milionaris per Andorra

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La ruta de The Challenge-The Private Rally és sempre un secret fins que no es posa en marxa. No deixa de ser normal quan la prova, organitzada per holandesos, consisteix en el fet que 35 milionaris amb esportius de superluxe tunejats recorren el continent a tot gas i fent el gamberro allà on van. La major part de participants són holandesos. La prova va passar aquest any per Andorra fa uns dies després que comencés a Saint-Tropez el 3 de setembre. El dia concret no es va comunicar i tan sols aquells que van veure vehicles d’altíssima gamma personalitzats de forma increïble (un Mercedes esportiu va de cotxe de policia alemany, un Porsche descapotable decorat com si fos una partida de Pac Man, un Mercedes Cabriolet pintat amb els carrers del Monopoly, un Audi Quattro full equip decorat amb pomes, peres i plàtans de diferents colors o dos Porsche més amb els logotips dels Caçafantasmes o repliques dels dibuixos de Bansky) saben ben bé quan hi van passar. Els organitzadors mantenen un absolut secret i tan sols van explicant el que ja han fet a través d’un compte de Face-book. En principi, el 3 de setembre van sortir de Saint-Tropez, el 4 estaven a Andorra i el 5 acabava l’etapa a Madrid.

Els 35 vehicles inscrits van arribar de França i van passar per Andorra (els donava per a un tercer país a la cursa) en direcció Saragossa. El trajecte els portava a Madrid per anar finalment a acabar el periple a Marbella. Des de la ciutat andalusa els cotxes van ser recollits en un vaixell que els va retornar cap a Holanda. Es desconeix la xifra que val inscriure’s a la cursa, però les informacions aparegudes apunten que és només a l’abast de milionaris.

La cursa es va complicar el 5 de setembre després del pas per Andor­ra perquè una sèrie de conductors van avisar la guàrdia civil que havien vist passar diferents vehicles a molta velocitat per l’autopista que voreja la capital aragonesa. Els cossos de seguretat espanyols van establir uns controls per aturar els cotxes de la cursa que anaven cap a Madrid. El radar els va captar a 212 quilòmetres per hora. Dos dels cotxes van ser interceptats en el tram de Saragossa a Madrid i un tercer es va aconseguir escapolir però gràcies a les fotografies va ser controlat a la capital d’Espanya. Tres conductors holandesos van ser detinguts. Els cotxes van ser comissats i dins dels vehicles el cos de seguretat va trobar la documentació com a participants a la Challenge 2017 i els segells dels recorreguts per on havien passat.

'Autos bojos' de milionaris per Andorra

'Autos bojos' de milionaris per Andorra

'Autos bojos' de milionaris per Andorra

tracking