Sinistre a Castelló

Un motorista andorrà de 21 anys mor a Vinaròs

Un jove de 21 anys va perdre la vida a la carretera valenciana en topar de cara contra un vehicle que estava fent un avançament

Un motorista andorrà de 21 anys mor a Vinaròs

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El jove andorrà de 21 anys Sergi Curcoy Fillet va morir dilluns a la tarda després que la seva motocicleta fos envestida pel conductor d’un Audi A-6, a l’N-340, a l’altura del poble castellonenc de Santa Magdalena de Polpís. Segons va informar la guàrdia civil de trànsit, els fets van succeir pels volts de les tres de la tarda al punt quilomètric 1.037 d’aquesta via, quan el conductor del cotxe va realitzar un avançament perillós, envaint el carril contrari, i va topar frontalment contra la víctima, la qual no va tenir temps d’esquivar-lo.

Els testimonis presents van avisar ràpidament els serveis d’emergència i quan van arribar només van poder certificar la defunció del jove. La guàrdia civil va identificar l’infractor com un veí de Vinaròs de 41 anys d’origen romanès que respon a les inicials R. P. Després el va detenir i li va realitzar el test de drogues, en el qual va donar positiu per cocaïna. Se’l va acusar de cometre un delicte d’homicidi per imprudència greu, amb resultat de mort, i per conduir sota la influència de les drogues.

Presó immediata

El detingut va ser immediatament traslladat a les dependències judicials del jutjat de guàrdia de Vinaròs, on ahir al matí el jutge li va prendre declaració i a la tarda en va decretar la presó immediata i sense fiança. Malgrat que l’acusat té la possibilitat de recórrer contra la decisió, ahir ja va dormir a la presó i no s’espera que el judici se celebri abans de mig any.

La guàrdia civil va explicar que en la detenció d’R. P. es va prendre testimoni a totes les persones que havien presenciat l’accident i que havien avisat els serveis d’emergència. Els equips tècnics de la guàrdia civil van recopilar empremtes digitals, van buscar restes materials de com havia estat l’accident i van fer mesuraments per calcular com havia pogut passar. L’operació va durar unes quantes hores i un cop recollides les proves les van presentar davant el jutge, que les va tenir en compte a l’hora de prendre la decisió d’enviar-lo a presó. Un cop arrestat, el sospitós presentava símptomes d’estar sota els efectes de les drogues i per això l’equip d’atestats del cos espanyol li va realitzar la prova de tòxics, en la qual va donar positiu.

La notícia va arribar a la policia andorrana el mateix dilluns al vespre, quan va rebre l’avís de la guàrdia civil perquè pogués informar la família de la víctima. Una notícia que va colpir especialment el cos perquè la mare és una treballadora de la policia. Segons van informar els serveis funeraris, està previst que el cos de Curcoy arribi aquesta tarda o al vespre al Principat.

Punt negre a les carreteres

L’N-340 al pas per la província de Castelló és una de les carreteres que més accidents presenten de tota la xarxa viària espanyola i precisament el tram entre Peníscola i Vinaròs és el més conflictiu. D’ençà que va començar l’any cinc persones han perdut la vida en aquesta via, quatre de les quals entre el febrer i l’abril i la cinquena, al juny. Si se sumen els sinistres en els quals no hi ha hagut víctimes mortals, Castelló és la quarta província espanyola on més n’hi ha hagut.

TERECERA VÍCTIMA EN ACCIDENT DE MOTOCICLETA AQUEST ANY

La mort del jove Curcoy és la tercera que es produeix aquest any entre els motoristes a Andorra després de les que van tenir lloc al Pas de la Casa i a la Massana.

El primer accident va passar a l’abril, quan Jan Martínez Abelló, resident d’Ordino, va perdre la vida de manera instantània quan va perdre el control del vehicle després de realitzar un ràpid avançament a un turisme que conduïa a menys velocitat. En intentar tornar a col·locar la motocicleta al carril en sentit la Massana va sortir disparat i va topar amb el clatell amb la bar­rera d’empara de color vermell que separa calçada i vorera. La motocicleta també va sortir fora de la carretera, va topar contra un mur i va tornar a entrar a la calçada relliscant fins que va quedar aturada uns quaranta metres més avall del punt de l’accident.

Treballadors d’una benzinera propera al punt de la topada van indicar que la carretera estava humida i que la temperatura era d’un grau sota zero, fet que podria haver col·laborat en la pèrdua del control del vehicle de dues rodes.

Fa poques setmanes un altre motorista va perdre la vida quan va patir un sinistre al quilòmetre 30 de la carretera general 2, a l’encreuament de la via amb la carretera de la Solana, al Pas de la Casa. Segons es va saber en aquell moment, el motorista hauria perdut el control del vehicle en un revolt no excessivament tancat i n’hauria sortit expulsat.

Aquestes tres víctimes mortals contraresten les bones xifres que acumulava el país entre el 2015 i el 2016, en els quals no es va comptar cap mort, i el 2014 només hi va haver dos casos en tot el país, una dona resident de nacionalitat portuguesa de 64 anys i un conductor, resident portuguès de 27 anys, que va patir un xoc a Aixovall.

Un motorista andorrà de 21 anys mor a Vinaròs

tracking