Justícia

Enric Casadevall repeteix al Consell Superior

Vicenç Mateu confirma que el president del Consell Superior repetirà en un ens que canvia la majoria de cares

Enric Casadevall repeteix al Consell SuperiorXavier Pujol

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Enric Casadevall renovarà mandat com a president del Consell Superior de la Justícia (CSJ). El síndic general, Vicenç Mateu, que és qui l’ha de nomenar, va confirmar-ho ahir. Mateu va detallar que la renovació del CSJ es durà a terme “els primers dies d’octubre” i que “serà un consell de molta renovació” en el qual Casadevall és “qui pot assegurar que hi hagi continuïtat”, perquè la majoria dels membres actuals, o bé no poden continuar o han expressat la voluntat de no fer-ho.

Casadevall, per la seva banda, va mostrar-se disposat a seguir com a president, malgrat que va recordar que la decisió depenia de Mateu. “El CSJ ha fet bona feina els últims 6 anys, s’ha avançat molt en matèria de justícia”, va valorar el síndic. Des d’aquesta perspectiva, Mateu va confirmar que vol que Casadevall enceti un segon mandat com a president del consell superior.

De la resta dels cinc membres de l’organisme, el Govern va anomenar Maica Torres després de la defunció de Jaume Sansa; el Copríncep episcopal té previst designar Olga Adellach en la plaça que ocupa Jordi Visent; i la persona designada pels batlles i magistrats, que era Josep Maria Cairat, serà, si es compleixen les previsions, Clàudia Arias. Es desconeix qui proposarà el Copríncep francès en substitució d’Antoni Aleix, que no continua.

Casadevall va asseverar també ahir que el judici pel cas BPA començarà “a principi d’any” i tindrà lloc a una sala de la CASS que el CSJ ha llogat per un valor de 30.000 euros fins al juny del 2019. L’organisme de justícia destinarà 14.000 euros a condicionar la sala per encabir un judici pel qual passaran un elevat nombre d’inculpats i advocats. La sala també servirà per a formació judicial.

LA NOVA ETAPA D'ENRIC ANGLADA PER AGILITZAR VOLUM DE FEINA A CORTS

Enric Anglada Fors va fer ahir el jurament en la seva renovació com a magistrat de Corts, tasca que fa a ple temps des del juliol. L’objectiu és agilitzar la feina del tribunal, a l’alça per les batllies especialitzades i el cas BPA. Anglada va apuntar, fins i tot, que caldria un magistrat més. També va fer el jurament, com a batlle, Stéphanie Garcia.

tracking