circulació

L'entrada de vehicles a l'agost puja un 11,8% respecte l'any passat

L'entrada de vehicles a l'agost puja un 11,8% respecte l'any passatARXIU

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El passat mes d’agost van entrar a Andorra un total de 506.786 vehicles, segons les dades recollides per l’àrea de Mobilitat. Es tracta d’un increment de l’11,8% respecte el mateix mes de l’any passat. Una xifra que confirma que l’estiu no només ha estat positiu quant a l’ocupació hotelera, sinó també l’entrada de vehicles al Principat, ja que el juliol es va tancar amb un augment del 8,7% respecte del mateix mes de l’any passat. Dels 506.786 vehicles, 320.161 van entrar per la frontera del riu Runer, el que representa un 14,7% més dels que ho van fer l’agost del 2016. La resta, 186.625 vehicles, van accedir al Principat per la frontera del Baladrà. És a dir, un 7,1% més que l’agost del 2016. Cal recordar que al juliol, van visitar Andorra 432.823 automòbils. Del total, 286.248 ho van fer per la frontera del riu Runer (un 12,1% més el mateix mes del 2016) i 146.574 per la del Baladrà (un augment del 2,7% pel que fa al juliol de l’any passat).

“Les dades respecte a l’entrada de vehicles segueixen la tendència d’altres indicadors, com els de la Unió Hotelera”, va assenyalar en declaracions al Diari el cap d’àrea de Mobilitat, Jaume Bonell, que va admetre que “ha estat un estiu força bo” pel que fa a l’arribada d’automòbils. Bonell va indicar que els resultats de l’estiu se situen a nivells del 2007 i que són els millors de la darrera dècada. “Superem lleugerament les entrades del 2007, que es considera l’any que va començar la crisi econòmica a Andorra”, va assenyalar.

Respecte al fet que l’increment en l’entrada de vehicles és superior a l’augment en les pernoctacions, el cap de l’àrea de Mobilitat va explicar que possiblement alguns d’aquests vehicles van entrar en trànsit entre Espanya i França i que d’altres poden ser de visitants de proximitat (de la Cerdanya o el Berguedà) que entren per la frontera del riu Runer i que tornen als seus domicilis per la del Pas.

tracking