Turisme

Ocupació per sota de l'esperada el darrer cap de setmana d'estiu

La Unió Hotelera qualifica de “molt fluixes” les reserves, que seran d’un 57% de mitjana al Principat

Ocupació per sota de l'esperada el darrer cap de setmana d'estiuXavier Pujol

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’ocupació del darrer cap de setmana d’estiu estarà per sota de les expectatives de la Unió Hotelera (UHA). Les reserves són de mitjana a tot el país d’un 57% i hi ha parròquies, com és el cas de la de Sant Julià de Lòria, que supe-ren només per un punt el 20%. Són, de nou, les parròquies centrals les que assoleixen la millor ocupació i per a aquest cap de setmana tenen reservades un 60% de les ocupacions. A Encamp l’ocupació és del 40% i a Ordino arriba fins al 50%.

“Des del darrer cap de setmana d’agost hem notat que anem de baixada respecte a l’ocupació”, va assenyalar el president de la Unió Hotelera, Manel Ara, que hi va afegir que les reserves del primer cap de setmana de setembre “són molt més baixes de les que esperàvem des de l’associació”.

Des de la patronal dels hotelers no hi ha una explicació pel fet que no s’hagin complert les expectatives d’ocupació. “Se’m fa difícil trobar una raó per una ocupació tan fluixa”, va dir Ara, que va indicar que “no hi ha cap esdeveniment ni res especial que justifiqui les poques reserves”.

Els hotelers estan sorpresos per la baixa ocupació d’aquest cap de setmana, ja que que des de la UHA sempre s’ha considerat la primera quinzena de setembre com a temporada alta. És a partir de la segona quinzena que alguns establiments de les parròquies altes tanquen fins a la temporada d’hivern, ja que fins a l’arribada de la neu són mesos que aquests hotels ho passen molt malament, com també succeeix a la primavera. A les parròquies centrals, per la seva banda, la segona quinzena de setembre, octubre i novembre també són mesos d’ocupacions fluixes.

tracking