Cossos especials

La policia investiga un imam resident procedent de Bèlgica

Es cerca si hi ha relació entre el religiós i el fet que hi ha més musulmanes amb el hijab

La policia investiga un imam resident procedent de Bèlgica

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’augment del seguiment més estricte de l’Alcorà, que es nota especialment amb l’increment de dones musulmanes que porten el cap tapat amb el hijab, s’està produint a tot Europa, segons fonts properes al cas. A Andorra aquest fet ha estat captat per la policia, que encara no té clar si és degut a la tendència generalitzada al continent o a la influència d’un imam. La policia, de moment, està fent un seguiment perquè es tracta d’una situació molt delicada i en un moment molt complicat. Actualment hi ha dos imams a Andor­ra, però un d’ells, segons diverses fonts policials, és el que més recels ha aixecat perquè hi ha sospites respecte que podria estar predicant la necessitat d’un seguiment més estricte de l’Alcorà. Fonts properes al cas van manifestar que l’investigat ni ha comès cap delicte ni és sospitós de tenir vincles amb el jihadisme. I van afegir que també hi ha seguiments a altres persones, tal com està passant als països europeus amb una política clara de prevenir possibles casos de radicalització i actuar abans que es produeixin.

La investigació està en marxa des de fa temps, tot i que és molt complicada, segons les fonts policials consultades. El control és molt difícil tenint en compte que no es té accés a les trobades religioses dels creients musulmans andorrans. Amb aquest escenari hi ha poques opcions de contrastar si l’augment del seguiment de les pautes alcoràniques respon a una nova línia impulsada per l’imam. A Andorra hi ha un segon imam, però en aquest cas no existeixen sospites, segons les fonts del cos respecte que estigui predicant en favor d’un compliment més estricte.

La filtració de la investigació dins del mateix cos de policia i entre altres organismes del Govern ha aixecat preocupació. Es tem que s’aixequi un estat d’alarma entre la ciutadania degut que la sensibilitat a propòsit de temes relacionats amb l’islam està a flor de pell.

tracking