Accident mortal

Mor un motorista en un accident al Pas de la Casa

El conductor, resident de 31 anys, hauria patit forts traumatismes després d’impactar contra la tanca metàl·lica i un senyal de trànsit

Mor un motorista en un accident al Pas de la Casa

Creat:

Actualitzat:

El Pas de la Casa es va despertar ahir consternat per la mort d’un home resident de 31 anys i veí de la localitat a causa d’un accident de moto que va tenir lloc pels volts de les quatre de la matinada de dijous a divendres quan, per motius que encara es desconeixen, el motorista es va accidentar i no s’hi va veure implicat cap més vehicle.

L’home, que conduïda una Honda CB 600 amb matrícula andorrana, va patir el sinistre al quilòmetre 30 de la carretera General 2, a l’encreuament de la via amb la carretera de la Solana, al Pas de la Casa. Al lloc dels fets s’hi van desplaçar una dotació del servei d’urgències mèdiques del Pas de la Casa i també una ambulància dels bombers, que van rebre l’avís a les 4.24 de la matinada. Les dotacions que es van personar al lloc dels fets van intentar reanimar-lo durant 40 minuts.

La policia investiga els motius de l’accident i durant el dia d’ahir va recollir proves al lloc del succés per tal de recopilar-ne la informació. Fonts consultades pel Diari expliquen que la principal hipòtesi és que el conductor hauria perdut el control de la moto en un revolt no excessivament tancat i n’hauria sortit expulsat. Després de caure hauria impactat amb el cap contra la barrera de seguretat de la carretera i posteriorment contra un senyal de trànsit. Les mateixes fonts apunten que l’home portava el casc ben lligat però encara no poden precisar la velocitat a la qual circulava. Remarquen, però, que no es van trobar marques de frenada a la carretera.

L’AVÍS VA ARRIBAR MÉS TARD

Atès que l’accident va tenir lloc a la matinada, la carretera no era gaire freqüentada pels vehicles i l’avís, que el va fer el conductor d’un cotxe, es va produir més tard que en plena llum del dia. El cadàver es va aixecar a les sis del matí i l’autòpsia es va fer poques hores després. Com en tots els accidents en què hi ha ferits greus o víctimes mortals, els agents del grup d’investigació d’accidents van transmetre al jutge tota la informació recopilada dels fets.

L’home treballava com a pister a l’empresa Saetde i la seva família regenta un bar i un restaurant al Pas de la Casa. Tant la víctima com la seva família són molt conegudes al Pas de la Casa. Comerciants de la localitat explicaven que era “un noi de tota la vida del Pas”. “Era un noi molt conegut al poble i és un pal molt gran”, lamentava un botiguer de la localitat. El jove sinistrat també era apreciat pels seus companys de feina. “Era un gran company de feina i molt senzill”, expressa un dels seus companys de treball, que en destacava la seva passió per la feina. “Estava molt per la feina, al cent per cent, i malauradament ha marxat massa aviat”, afegeix.

L’accident mortal d’ahir és el segon que es registra a les carreteres del Principat aquest any. El passat mes d’abril, un jove de la parròquia Ordino va traspassar després de patir un accident mortal amb la moto en la qual viatjava, a l’altura de la Massana. Aquell cop, també s’hi va veure implicada únicament la moto. El cas va tenir molt de ressò i va reobrir el debat sobre l’ús poc adequat que es fa de les xarxes socials, ja que la fotografia del motorista mort va ser difosa a través de WhatsApp.

UN MOTORISTA, FERIT LLEUMENT EN TOPAR AMB UN COTXE

Un motorista va resultar ferit lleument en un accident de trànsit que va tenir lloc dijous a la tarda després de col·lidir contra un turisme. Els fets es van produir a la carretera General 1, al punt quilomètric 8, a l’altura de Sant Julià de Lòria, i els agents van rebre l’avís de l’accident poc abans de les sis de la tarda. El conductor de la motocicleta, resident de 29 anys, va resultar ferit amb fortes contusions al peu i va ser traslladat en ambulància a l’hospital Nostra Senyora de Meritxell per sotmetre’s a proves mèdiques. Els integrants del turisme no van necessitar atenció mèdica després de l’accident. Un cop al centre hospitalari, els serveis mèdics van avaluar l’estat de salut del motorista i van descartar cap lesió de gravetat. Els metges van donar-li l’alta poc després, i per tant l’home no va necessitar ser ingressat a planta. En l’accident s’hi van veure implicats el mateix conductor de la moto, que circulava amb una Yamaha XP 530 amb matrícula andorrana i un turisme Sangyong Kyron amb matrícula espanyola.

tracking