religió

El Centre Cultural Islàmic condemna els atemptats de Barcelona i Cambrils

Cherkaoui es mostra contundent i diu que els terroristes “no són musulmans, sinó criminals”

El Centre Cultural Islàmic condemna els atemptats de Barcelona i CambrilsXavier Pujol

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Rachid Cherkaoui, president del Centre Cultural Islàmic d’Andor­ra, condemna els atemptats de Barcelona i Cambrils i es mostra contundent en assegurar que els terroristes “no són musulmans, són criminals, que busquen destruir la convivència entre comunitats”. Cherkaoui elogia “la increïble barreja multicultural” de Barcelona, una ciutat que troba exemplar pel que fa a la interrelació que hi ha entre les diferents cultures i religions.

El president del Centre Cultural Islàmic sosté que no té coneixement que cap membre de la seva comunitat hagi patit a Andorra cap acte islamòfob arran dels fets de dijous passat. Cherkaoui disculpa “en part” que davant d’actes de terror com els que han passat a Catalunya, hi hagi gent “amb un gran desconeixement del que és l’islam” que s’acabi “deixant portar per les emocions i faci comentaris en contra de la religió, perquè té por”. Però conclou que “són gent que parla per ignorància”. “Totes les religions del món defensen que no es pot fer mal a ningú”, emfatitza. A més, Cherkaoui posa en dubte l’actuació de les autoritats espanyoles a l’hora de no informar la policia catalana dels antecedents de l’imam de Ripoll, i coincideix a destacar la joventut dels homes que van atemptar a Catalunya. “Ningú pot ser imam, inculcar la religió a persones que en són ignorants, si no s’ha format”, defensa.

“Si no ha estudiat teologia musulmana i té un profund des- coneixement de l’islam, si ignora què diu la religió, no ha de poder ensenyar-la”, afegeix. “Cal preguntar-se qui ha facilitat que tingués tanta influència sobre aquests nens, com ha arribat on era, qui l’ha finançat,” subratlla Cherkaoui. Destaca que l’imam de Ripoll “havia estat a la presó a causa de les drogues”, i que “venia d’un lloc negatiu”, en comptes d’estar “dedicat al 100% a Déu”. Per tant, es pregunta també “com una persona amb aquestes característiques, podia estar exercint”.

tracking