Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
Economia

Els immobiliaris insten a una solució als 4.000 pisos dels no residents

El sector es queixa perquè aquests habitatges han sortit del mercat de lloguer i de venda perquè no s’han regularitzatSLes
Els immobiliaris han fet saber al Govern, segons diferents fonts del sector, que s’ha de buscar una solució per als habitatges dels no residents que han quedat sense regularitzar un cop ha entrat en funcionament l’intercanvi automàtic de dades fiscals. Els propietaris estrangers, especialment espanyols, que no es van acollir a les amnisties fiscals i que no han regularitzat amb posterioritat s’han quedat, segons explica un dels immobiliaris, en uns llimbs sense possibilitats de moure’s cap enlloc. El sector calcula que hi ha uns quatre mil habitatges afectats, el que suposa (amb una mitjana de 2,5 persones per pis) una
  • #11 pol
    (29/08/17 21:13)

    La llei de protecció de dades permet de no regularitzar pisos sense certificat de habitablitat, no pagar impostos de propietat, no permettre la divisió horizontal,tenir morosos de tot arreu del món, residents inversors passius. Aquesta llei té el seu limít i dificulta molt la gestió dels edificis tan per la gestoria com pels residents.

    Respondre
  • #10 cooquelicot
    (25/08/17 09:18)

    Doncs que els de Agia es facin càrrec de la solució. Durant molts anys quan intentaves comprar un pis (uy,uy,uy, a veure si podem... a veure si el banc ens donarà la hipoteca,..etc.) al dia següent et trucaven de la Inmobiliaria dient que ja estava venut que ho havia comprat algú d'Espanya que havia pujat amb els diners a la ma... Els preus van pujar i pujar i molta gent que vivia i treballava a Andorra des de sempre no van poder accedir a la compra de un pis perquè els preus es van fer prohibitius. I ara que? Les immobiliàries, Agia, s'han fet d'or però qui arreglarà això ?

    Respondre
  • #9 Edu
    (23/08/17 19:41)

  • #8 Riure per no plorar
    (23/08/17 17:57)

    Aquesta patata calenta que amagaven sota la catifa, pot ser el desencadenant de moltes coses i no mes aviat bones, aquesta situació hem sembla que no existeix en cap lloc del mon, a veure com ho arregla el govern dels millors, ja,ja, ric per no plorar.

    Respondre
  • #7 laura
    (23/08/17 15:01)

    Quina solució dona el govern?? Perque no hi han pisos de lloguer i els que hi han son a preus abusius, així que el Govern ja pot buscar solucions

    Respondre
  • #6 Carme
    (23/08/17 13:53)

    Afegiu els administradors de comunitats que es neguen a complir ls llei fiscal, amb el que no es poden desgravar les despeses. Les comunitats que no cobren d'aquests propietaris estrangers pels dos motius. O tots els pisos llogats en B amb els serveis a nom dels propietaris. La casuística representa el 45% del meu veinatge de 60 vivendes.

    Respondre
  • #5 Peret
    (23/08/17 13:35)

    Pere va dir..
    Completament d'accord amb tú ara digueu-me com s'han de sentir tota aquesta gent,enganyats,venuts al fisc espanyol,estafats,com voleu que tornin mai més a Andorra.Quin dessastre,i quin engany aquest pais.

    Respondre
  • #4 "a buenas horas"
    (23/08/17 11:49)

    La majoria d'APIS heu vist l'intercanvi d'informació financera com a una oportunitat per vendre pisos, ja que aquest actiu estaba fora, en principi, de l'intercanvi automatic (no pas de l'intercanvi a requeriment i encara menys, l'espontani. Ara que voleu? que Andorra es passi les lleis per l'arc del triomf? Massa tard

    Respondre
  • #3 Solucio
    (23/08/17 11:18)

    Arregla-ho Toni o mai més ningú voldrà invertir aquí si els deixem tirats als peus dels cavalls 

    Respondre
  • #2 DonPiso
    (23/08/17 10:55)

    4000 x 2 persones per pis = 8000 persones... i despres l'AGIA diu que no hi ha pisos buits, que es un mite... com a minim aquests 4000 pisos podrien donar cabuda a 8000 persones, com a minim... i si sumem els pisos buits de propietaris andorrans o residents deuen sortir més de 10000 pisos buits. I els preus que ja no es poden pagar... pis de 3hab. de tipus mitja a Andorra o Escaldes a 1.100 euros aquest el preu que mes denamen, ho dic per experiencia... no els lloguen facilment... d'entrada demanen 850 pero despres et diuen calefaccio a part, comunitat, neteja, .... total sobre uns 1000 euros al mes.

    Respondre
Veure’n més
11
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts