atemptat a barcelona

Almenys 13 morts i un centenar de ferits

La xifra de víctimes podria augmentar atesa la gravetat de fins a una quarantena de víctimes

Almenys 13 morts i un centenar de ferits

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’atac terrorista al cor de Barcelona va tenyir ahir de dol la capital catalana. Almenys 13 persones van morir i més d’un centenar van resultar ferides en un atemptat que es va produir pels volts de les cinc de la tarda quan una furgoneta va atropellar, de manera indiscriminada i al llarg de quasi 600 metres, diverses persones que passejaven per la Rambla. Un balanç que al tancament d’aquesta edició encara era provisional i que podria augmentar atesa la gravetat d’una quarantena de ferits, segons va advertir el conseller de l’Interior de la Generalitat de Catalunya, Joaquim Forn, que va comparèixer davant dels mitjans de comunicació juntament amb el major dels mossos d’esquadra, Josep Lluís Trapero, per expressar “la més rotunda condemna” als fets. Els mossos d’esquadra van confirmar ahir a la nit la detenció de dues persones presumptament relacionades amb l’atac. Els suposats autors, que haurien utilitzat un vehicle de lloguer per perpetrar l’atemptat, van aconseguir fugir després de l’atropellament. Trapero va confirmar ahir a la nit la detenció de dues persones, cap d’elles el conductor, de manera que l’operatiu segueix obert per localitzar més implicats. A més, va relacionar l’atemptat amb l’explosió en una casa d’Alcanar la nit anterior.

A banda, la policia va desplegar un ampli dispositiu policial amb controls als vehicles a les entrades i sortides de la ciutat. Va ser en un d’aquests controls quan un conductor va atropellar un agent. La policia va seguir el cotxe i va abatre el conductor en un intercanvi de trets a Sant Just Desvern.

Atemptat islamista

L’organització jihadista Estat Islàmic va reivindicar l’atemptat d’aquest dijous a la tarda al centre de Barcelona a través d’un comunicat difós per l’agència de notícies Amaq. La Generalitat de Catalunya va insistir a demanar als barcelonins que no surtin de casa seva “si no és estrictament necessari” i que no es dirigeixin a la plaça de Catalunya ni a la Rambla.

Gabinet de crisi

La Generalitat va activar ahir el protocol d’atemptat terrorista i va formar un gabinet antiterrorista amb presència del president, Carles Puigdemont; l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau; el de- legat del govern espanyol a Catalunya, Enric Millo, i diversos consellers, a més dels comandaments policials. Puigdemont i Colau van comparèixer en roda de premsa per agrair la feina feta pels serveis d’emergència i els cossos policials. “Barcelona ha estat sempre, i és a dia d’avui, una ciutat de pau, de diàleg, de democràcia, valenta, oberta al món, molt orgullosa de la seva diversitat i de ser una ciutat cosmopolita i ho seguirà sent. Als covards que avui han intentat sembrar el ter­ror, l’odi i la por: no se’n sortiran”, va proclamar l’alcaldessa.

CRONOLOGIA DELS FETS

Una furgoneta irromp al passeig de la Rambla de Barcelona pels volts de les cinc de la tarda envestint diverses persones al llarg d’un recorregut de 600 metres.

Els presumptes autors de l’atac fugen després de l’atropellament. Els mossos confirmen la detenció de dues persones, cap d’elles el conductor, i la mort a trets d’un conductor que va atropellar dos agents policials durant un control.

Els mossos d’esquadra activen un fort dispositiu de seguretat i de control de vehicles a les entrades i sortides de la capital catalana.

Un conductor que fugia atropella dos agents dels mossos d’esquadra en una de les sortides de Barcelona que s’estaven controlant. Les víctimes policials resulten ferides lleument.

Les persones que es troben més properes a la zona de la massacre són confinades en locals i edificis i es demana als ciutadans que evitin desplaçar-se.

La Generalitat convoca un gabinet de crisi antiterrorista amb presència de les més altes institucions de seguretat de Catalunya i l’Estat espanyol.

Els president de la Generalitat, Carles Puigdemont, compareix en roda de premsa a les nou del vespre juntament amb l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, la qual destaca que la capital és una ciutat de pau i que els que intenten sembrar l’odi “no se’n sortiran”.

Estat Islàmic reivindica l’atemptat a quarts de deu del vespre a través d’un comunicat difós a l’agència de notícies Amaq.

Almenys 13 morts i un centenar de ferits

Almenys 13 morts i un centenar de ferits

Almenys 13 morts i un centenar de ferits

Almenys 13 morts i un centenar de ferits

tracking