Justícia

L'ultra finlandès denuncia pressions de les autoritats del seu país a Andorra

Janitskin assegura que la seva detenció es va planificar perquè entrés a presó a l’agost

L'ultra finlandès denuncia pressions de les autoritats del seu país a AndorraMV-LETHI

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’ultranacionalista finlandès empresonat des de divendres passat i en procés de ser extradit al seu país, on es reclama per ser jutjat per 46 delictes diferents, ha enviat una carta als editors del portal de notícies on treballa en què denuncia que les autoritats andor­ranes van procedir a la detenció i van acceptar el trasllat al seu país pressionats pel govern i les autoritats finlandeses. A la carta, que va escriure dilluns i va ser publicada ahir al portal MV-lethi, el periodista indica que dilluns va tornar a ser traslladat de l’hospital de Meritxell a la presó de la Comella i confirma que té programada una intervenció quirúrgica pel càncer que pateix el 16 d’agost. I hi afegeix que no està segur si finalment es farà.

El periodista Ilja Janitskin explica a la missiva que l’advocat que defensa els seus interessos a Andorra “està segur que es va organitzar per avançat que jo estaria empresonat exactament a començament del mes d’agost”. Igualment explica als seus companys de mitjà de comunicació i als seus seguidors que a Andorra a l’agost “tothom està de vacances”, i denuncia que el seu advocat va ser informat de l’inici del procés només 20 minuts abans que comencés.

Després d’assegurar que les autoritats i el govern finlandès han pressionat els seus homòlegs andorrans per empresonar-lo i dictar la seva extradició –haurà de ser la justícia del Principat qui decideixi si retornar-lo al seu país està dins de la legalitat o si el deixa en llibertat–, finalitza la carta demanant als seus seguidors que enviïn a les autoritats i als mitjans de comunicació andorrans informació sobre el seu cas. Janitskin defensa que tot plegat és una cacera de bruixes, ja que considera que el seu és l’únic mitjà lliure i no corrupte de Finlàndia.

L’ultranacionalista acaba la carta indicant als simpatitzants que “ara tenim pressa”.

tracking