Transport

Polèmica per un bus regular amb matrícula espanyola

Es tracta d’un autocar híbrid en període de proves que la Cooperativa estudia adquirir

Polèmica per un bus regular amb matrícula espanyolaJORDI TROGUET

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Polèmica per un autocar de les línies regulars nacionals que circula amb la matrícula espanyola. Jordi Troguet, president del grup Montmantell, que inclou la Hispano Andorrana, ha denunciat a través de les xarxes socials que un autobús de la competència, la Cooperativa Interurbana Andor­rana, porta les plaques de l’Estat veí. La realitat és que es tracta, però, d’un vehicle híbrid de l’empresa espanyola de transport sostenible Vectia que la Cooperativa Interurbana està provant per decidir si l’adquireix.

El president de la companyia, Gabriel Dalleres, va explicar que és un autobús en període de proves que deixarà de circular avui mateix, quan tornaran l’autobús a Vectia. L’empresa l’ha provat durant una setmana amb passatgers per diferents recorreguts per saber si s’adapta a les condicions de la xarxa viària del país i calcular l’estalvi de combustible que s’obté respecte als busos convencionals. Dalleres va detallar que per poder utilitzar l’autocar al Principat van realitzar una importació temporal de vehicles, amb la declaració a la duana i el pagament de l’impost corresponent, “per provar quin comportament té a les rutes del país” i veure “si podia circular amb normalitat per les rutes d’Andorra”.

La Cooperativa Interurbana va realitzar aquesta mateixa maniobra amb el primer autobús híbrid que van comprar. “Vam fer el mateix procés de proves. Vam fer els diferents circuits de càrrega de persones durant una setmana per saber exactament com funcionava”, va narrar.

tracking