Infraestructures

Nova licitació del vial lauredià enguany

Es faran obres a la rotonda de Fontaneda per construir un pont que connecti l’avinguda Francesc Cairat amb la primera fase de la desviació

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Govern licitarà abans que acabi l’any les obres de la rotonda de Fontaneda, el pas necessari per començar a construir la que seria la nova fase de la desviació de Sant Julià de Lòria. Els treballs consistiran en la construcció d’un pont que enllaçarà l’avinguda Francesc Cairat amb el nou vial. L’any que ve es licitarà el projecte de construcció de la desviació que permetrà que des de la Margineda fins a la duana hi hagi doble carril en sentit Catalunya. L’objectiu del Govern és licitar totes les obres de la que seria la primera fase del vial abans que acabi aquesta legislatura.

El que no té data ni se sap si es farà en el cas que de les properes eleccions generals surti una tercera legislatura demòcrata és la segona fase del vial que inclou la construcció d’un túnel. “És la fase més costosa”, va recordar el ministre d’Ordenament Territorial, Jordi Torres, que va assegurar que l’obra que començarà a tirar endavant el Govern “no condicionarà no fer aquest túnel” perquè tots dos projectes “són complementaris”. Un dels condicionants per decidir la seva construcció serà veure si la primera fase del vial comporta “una reducció important de les retencions”.

Torres va fer aquestes declaracions ahir al matí durant una visita a diverses obres, un tour que va estar encapçalat pel cap de Govern, Toni Martí. Es va començar pels treballs de la nova seu de la Justícia, que “és l’obra més important que s’havia de fer aquesta legislatura”. Els treballs, amb un cost de 18,5 milions d’euros, estaran acabats el maig del 2019. La cònsol de la capital, Conxita Marsol, va indicar que aquesta infraestructura “aportarà molta riquesa a la parròquia i permetrà créixer la zona”.

Hotel Rosaleda i Llorts

La segona etapa del viatge va ser a les obres de l’hotel Rosaleda, a Encamp, edifici que ha d’acollir a partir de final del 2018 les dependències del ministeri de Cultura. Tot i que els treballs, amb un cost de 7 milions d’euros, s’han endar­rerit una mica, estaran acabats el maig del 2018. La infraestructura conservarà una gran part de l’estil arquitectònic de l’antic edifici. La cònsol menor, Esther París, va indicar que tenir “el ministeri de Cultura donarà patrimoni i vida econòmica al centre d’Encamp”.

La visita va acabar a Llorts, a les obres de millora de la carretera CG-3. S’han construït 2,7 dels 5 quilòmetres previstos. La millora, va dir la cònsol Gemmà Riba, “aproparà el camp de neu d’Arcalís al poble i ajudarà a prevenir el risc d’allaus”.

Nova licitació del vial lauredià enguany

Nova licitació del vial lauredià enguany

Nova licitació del vial lauredià enguany

Nova licitació del vial lauredià enguany

tracking