camps de neu

La construcció de la plataforma de Soldeu començarà dimarts vinent

La construcció de la plataforma de Soldeu començarà dimarts vinent

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els treballs de construcció de la plataforma de Soldeu començaran dimarts vinent, un cop Medi Ambient hagi donat el vistiplau al projecte, fet que permetrà que dilluns es pugui disposar del permís d’obres. El termini d’exposició pública de l’obra per presentar al·legacions a l’estudi d’impacte ambiental es va acabar ahir, i només la família Viladomat hi ha trobat objeccions que haurà d’avaluar el corresponent departament de Govern. Per la qual cosa, seria contradictori que ara hi trobés factors tan transcendents com per ajornar uns treballs que ja estan al límit per poder complir el temps exigit per enllestir-los: a finals de l’any vinent.

El cònsol d’Encamp, Jordi Tor­res va declarar ahir que “com a comú creiem que no ens hem de manifestar, però evidentment és un projecte amb un timing molt concret, i si la plataforma ha d’estar feta per a les proves del 2019, per poder muntar la graderia a sobre, o es va ràpid a fer les obres o no hi arribarem”. Però va afegir que “entenc que Ensisa tingui pressa per començar-les i es pot anar ràpid, però sempre dins la legalitat”.

Pendents de la batllia

Les declaracions del cònsol estan relacionades amb la demanda que Joan Viladomat ha presentat davant el batlle contra la declaració d’interès nacional de la plataforma, que és el veritable escull amb què es pot trobar l’obra. En aquests moments la Batllia encara no s’ha pronunciat sobre l’aplicació de cap mesura cautelar que pogués afectar els treballs. En estar en període de vacances ja no està previst que ho faci fins al setembre. El màxim accionista de Saetde afirma que la catalogació del Govern no s’ajusta a llei. I per la seva part l’executiu dona per tancada la polèmica després que la FIS afirmés per carta que sense la plataforma no es podrien celebrar a la pista de l’Avet les proves de la Copa del Món d’esquí previstes per al març del 2019, ni cap altra competició d’aquest nivell.

tracking