institucions

Macron i Vives es reuniran a l'Elisi a la tardor

El bisbe destaca “l’interès” per Andorra que demostra el convit del president de la República

Macron i Vives es reuniran a l'Elisi a la tardor

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els Coprínceps d’Andorra, Emmanuel Macron i Joan-Enric Vives, es trobaran al palau de l’Elisi a la tardor. Els dos caps d’Estat no es reunien a l’Elisi des del 2003, quan Vives va mantenir una trobada amb l’ex-president francès Jacques Chirac coincidint amb la seva arribada al Coprincipat. Vives va explicar ahir en declaracions a RTVA que Macron l’ha convidat a trobar-se a París, i va declarar que “segurament a la tardor aniré a l’Elisi a saludar-lo per fer una primera trobada”.

Vives va manifestar a la televisió pública que el convit demostra “l’interès” de Macron per Andorra i va explicar que els Coprínceps “sempre hem tractat les qüestions que tenim d’interès, com és millorar i fer bé el nostre servei segons el que regula la Constitució”. Així mateix, va assenyalar que tractaran “com podem establir encara millors contactes, una més estreta relació”. Finalment, va dir que abordaran els nomenaments que han de fer des de les dues institucions.

El Copríncep episcopal va recordar, a més, que el president francès viatjarà a Andorra el primer semestre de l’any que ve, coincidint amb el 25è aniversari de la Constitució. Vives no es desplaçava a París per entrevistar-se amb el president de la República des del 19 de setembre del 2003, després de prendre possessió com a Copríncep episcopal. Amb el llavors Copríncep francès, Jacques Chirac, van fer lliurament de la màxima condecoració de la República, el més alt grau de la Legió d’Honor, al bisbe emèrit Joan Martí Alanis.

tracking