Turisme

El projecte d'espai multifuncional “segueix viu”

El ministre Camp admet que el cost de fer un nou espai serà “elevat” però diu que és “assumible”

El projecte d'espai multifuncional “segueix viu”Fernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El projecte de fer un espai multifuncional tira endavant. El ministre de Turisme, Francesc Camp, va assegurar que “el projecte avança” i que “segueix ben viu, no està mort”. “La nostra prioritat és el recinte multifuncional i continuem treballant-hi”, va dir. Malgrat admetre que el cost de fer un espai nou serà elevat, Camp va dir que confia “que pugui prosperar” i va avançar que de moment els estudis economicofinancers indiquen que “els costos són alts però assumibles”.

El ministre va replicar l’oferta de l’empresari del Principadel, Miguel Lao, que va oferir el complex de Santa Coloma com a possible espai i va assenyalar que “no és el nostre objectiu” renunciar al projecte multifuncional i va remarcar que “fins que no tinguem tota la informació sobre el projecte que estem treballant no creurem convenient buscar altres alternatives”.

Amb tot, va reconèixer que “si no prospera caldrà veure altres possibles alternatives”, tot i que va destacar que les instal·lacions de l’antic club de tenis no serien adequades per fer-hi activitats a l’estiu. “Volem una oferta d’espectacles en temporada baixa i això serà molt difícil fer-ho amb diners privats” perquè busquen muntar espectacles a l’hivern, a banda que un cartell permanent no es podria compatibilitzar amb les activitats de tenis i pàdel que es fan diàriament al Principadel, va argumentar. “Tècnicament és molt complicat que un recinte pugui acollir a la vegada i de forma repartida espectacles culturals, musicals, festivals i una oferta esportiva”, va reblar, destacant que “o es pensa en un lloc on la majoria d’activitats siguin culturals o en un recinte de base esportiva on de tant en tant es fan activitats culturals”.

Per això l’executiu segueix buscant un lloc on fer-hi un recinte nou d’entre 6.000 i 7.000 metres quadrats amb capacitat per a entre 2.500 i 5.000 persones. En aquest sentit, va admetre cert endarreriment en el projecte i va detallar que actualment s’estan analitzant els costos de construcció i de gestió, així com l’emplaçament idoni, que va dir que hauria de ser la capital o Escaldes-Engordany.

Impacte econòmic positiu

Camp va relatar que els espectacles que s’hi fessin serien deficitaris però que els estudis ja confirmen que tindrien un impacte positiu en l’economia del país, talment com passa amb el Cirque du Soleil, “que és deficitari però té un retorn important i ara també surt que tindria un impacte i un retorn important”.

Respecte al World Padel Tour i al festival de música que vol portar més d’una vintena de concerts d’artistes de renom internacional, Camp va dir que Govern està avaluant si acaba patrocinant els esdeveniments. En aquesta línia, va explicar que va visitar les instal·lacions de Santa Coloma per veure com avançaven les obres del complex i el lloc on se celebraran els tornejos de pàdel i els concerts.

tracking