Denegada la col·legiació sense títol universitari

El Tribunal Superior falla a favor del Col·legi d’Enginyers en el cas d’un tècnic superior a qui no havien acceptat

Denegada la col·legiació sense títol universitariArxiu

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Tribunal Superior de la Justícia (TS) ha fallat a favor de la junta del Col·legi d’Enginyers d’Andor­ra pel que fa a la denegació de col·legiació al titular d’un diploma corresponent al nivell francès BTS, de tècnic superior que, d’acord a una resolució del Govern del 2001, exercia com a enginyer tècnic al Principat en relació, entre d’altres, a instal·lacions tèrmiques i climatitzacions.

Etiquetes:

La Batllia havia estimat la demanda del diplomat francès el setembre del 2016, després que la junta del col·legi li negués la col·legiació l’any 2014 i aquest demanés la nul·litat de la decisió als tribunals. Però el Col·legi d’Enginyers va apel·lar la decisió judicial al novembre, argumentant que la llei els obliga “a analitzar cada sol·licitud de col·legiació, sense diferenciar entre els que sol·licitaven per primera vegada la col·legiació i aquells que ja exercien anteriorment al sector”. El Tribunal Superior considera que el requisit essencial per a la col·legiació “és la possessió de la titulació universitària exigida” i estipula que “l’interessat és titular d’un diploma francès, el BTS, que no és reconegut, per la legislació francesa, com un diploma atorgant de la condició d’enginyer”. Per la qual cosa, aquesta instància superior anul·la la sentència de la Batllia i declara que la denegació de col·legiació és “ajustada a dret”. El tribunal no efectua cap condemna en costes.

L’afectat al·legava que tenia reconeguda la titulació pel Govern, d’acord amb la resolució del 2001, “tenint dret a ser admès” al col·legi. Segons l’article 5 de la llei 6/2008 “és requisit indispensable per a l’exercici de les professions col·legiades la incorporació al Col·legi del qual es pretengui exercir”.

tracking