Judicial

El Superior atura una part de l'obra del complex Principadel

El Tribunal Superior ordena la paralització dels treballs a una part del complex esportiu i lúdic de Santa Coloma

El Superior atura una part de l'obra del complex PrincipadelFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Tribunal Superior va ordenar dijous l’aturada de les obres a una part dels terrenys on hi ha el Principadel Andorra, a Santa Coloma. Un litigi entre la propietària i la seva mare sobre l’usdefruit de la parcel·la ha acabat provocant la paralització dels treballs fins que es desbloquegi el conflicte i es determini qui ha de cobrar el lloguer del solar. La zona en litigi, corresponent a la coberta número tres, on ara hi uns pilars, no afecta els dos edificis en construcció, ni les pistes de tenis, ni el jardí, ni l’aparcament, segons va assegurar el promotor de l’obra, Miguel Lao.

L’empresari va assegurar que “serà qüestió de dies” que se solucioni l’afer, que “no toca en absolut el World Padel Tour” que se celebrarà del 25 de setembre a l’1 d’octubre a les instal·lacions del complex esportiu. “És una part molt petita de l’obra que no influeix en el torneig”, va dir, alhora que es va mostrar confiat que els treballs “es podran reprendre en pocs dies”.

Lao va apuntar que es tracta d’“un problema d’herència” i va lamentar que “estic enmig d’una guerra entre la mare i les filles”. L’empresari es va defensar afirmant que va signar un acord amb les filles amb l’aval del comú que eren les propietàries dels ter­renys. “La propietat no es discuteix”, va reblar Lao, que va explicar que “la mare estima que aquesta zona forma part del seu usdefruit i que per tant vol cobrar el lloguer i per això ha fet parar les obres”. En aquest sentit, va expressar que “respecto les decisions de la justícia”, però el conflicte “no té res a veure amb mi, jo no he fet res dolent”.

Les obres al Principadel segueixen el seu curs malgrat el retard de cinc mesos que pateixen per dificultats a nivell tècnic i pel fet d’haver hagut d’assumir la instal·lació del col·lector d’aigües residuals de la parròquia. El projecte ha patit un sobrecost de més de dos milions d’euros per la necessitat de perforar el terreny per instal·lar-hi 700 micropilots que no s’havien previst inicialment i per haver de cobrir també les pistes i fer els edificis de vestuaris.

tracking