Afers socials

40 empreses s'interessen per contractar discapacitats

Els nous convenis garanteixen igualtat de condicions de tots els empleats

40 empreses s'interessen per contractar discapacitatsSFG

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Una quarantena d’empreses del Principat estan interessades a contractar persones amb discapacitat dins del marc de l’estratègia impulsada per Govern. El pla té com a objectiu facilitar les contractacions de les persones amb discapacitat amb les mateixes condicions laborals que la resta de treballadors de les empreses. El ministre d’Afers Socials, Justícia i Interior, Xavier Espot, va destacar que el nou conveni substitueixi de manera progressiva els contractes de baix rendiment, on la majoria de persones dins d’aquest conveni no arriba a cobrar el salari mínim interprofessional.

Dues empreses van signar ahir els nous convenis per incorporar cadascuna una persona amb discapacitat a la seva plantilla. L’empresa ESPIC, especialitzada en l’atenció al client, contractarà una persona, mentre que l’Hotel Piolets Park ha contractat una empleada amb discapacitat per a la neteja del balneari. Espot va destacar que els contractes “no es tradueixen com una càrrega per a l’empresa, sinó com una oportunitat tant per a la mateixa empresa com per als treballadors”. “És una actitud pionera”, va afegir Espot, que alhora va explicar que sis empreses tenen un compromís “ferm” per signar properament aquest conveni. Espot va afegir que estan conversant amb una trentena d’empreses que podrien entrar a formar part de la xarxa d’empreses inclusives. Actualment també hi ha unes 40 persones discapacitades que busquen feina. Andorra Telecom va ser la primera empresa que es va adherir a la xarxa en incorporar, el passat mes d’abril, dues persones amb discapacitat a l’agència comercial.

El director d’ESPIC, Joan Foix, va expressar la seva satisfacció per haver trobat la persona que s’incorporarà a la plantilla. “Crec que ens donarà més que el que li donem nosaltres”, va dir Foix. El director d’Hotel Piolets Park, Jordi París va agrair poder formar part del projecte i va assegurar que la persona contractada s’ha adaptat molt bé a l’equip. A més de facilitar la contractació, la xarxa d’empreses inclusives compta amb un servei d’orientació per a persones que necessitin suport per introduir-se al món laboral o bé un seguiment posterior mentres duen a terme la seva feina.

Els membres de la xarxa d’empreses inclusives també s’han compromès a identificar les ofertes de treball que es podrien adaptar a les persones amb discapacitat i trametre-les al Servei d’Ocupació.

tracking