Energia

Sis punts nous per carregar vehicles elèctrics aquest any

Els carregadors s’instal·laran a Andorra la Vella, Escaldes-Engordany, Encamp i a SoldeuEls carregadors s’instal·laran a Andorra la Vella, Escaldes-Engordany, Encamp i a Soldeu

Sis punts nous per carregar vehicles elèctrics aquest anyANA /C. G.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

FEDA augmentarà la xarxa de punts de càrrega que té distribuïts pel país. Dels deu actuals, abans d’acabar l’any n’instal·larà sis més: al Prat Gran d’Escaldes-Engordany; a l’aparcament dels Veedors, també d’Escaldes; al car­rer Pompeu Fabra de la capital; a Prada Casadet; a tocar del comú d’Encamp; i a l’aparcament de Soldeu. D’aquesta manera, el 2018 n’hi haurà setze, la majoria dels quals de càrrega accelerada. És a dir, en dues hores donaran una autonomia al vehicle de 100 quilòmetres.

A més, per facilitar la comoditat de les càrregues a les llars, la parapública posa a disposició dels usuaris tres carregadors domèstics que resposten “un 80% més ràpid” que si es fa en un endoll convencional, segons va explicar Carolina Gómez, del departament de Comunicació i Canal de Vendes de FEDA.

L’any passat es van matricular 170 vehicles elèctrics (purs o híbrids endollables) al país, fruit sobretot de la campanya d’ajudes impulsada des del Govern, l’anomenat pla Engega. Des de principi d’any fins ara, i també en el marc d’aquests ajuts, ja han estat 50 els vehicles matriculats.

tracking