Justícia

La Batllia convoca Jordi Albà i els creditors d'Ordino Studios per tancar la fallida

La Batllia convoca Jordi Albà i els creditors d'Ordino Studios per tancar la fallida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La batlle Laura Solanes ha citat d’una banda la societat Produccions i Serveis Audiovisuals del Pirineu, S. L. (Ordino Studios) i al seu representant, Jordi Albà, i de l’altra, els creditors dels mateixos per tal de tancar el procés de fallida de la productora. Els convocats hauran de comparèixer el proper 15 de setembre a les 10 del matí a la Batllia i es procedirà, tal com reflectien sengles edictes publicats al BOPA ahir, a retre comptes, dissoldre la unió de creditors del procediment i a acabar el mateix.

La fallida de la productora audiovisual va tenir lloc el 2013 i va ser especialment convulsa perquè havia estat una de les empreses emblema de l’obertura econòmica i havia rebut crèdits preferents del Govern en el marc del programa d’ajuts per donar suport a projectes innovadors per finançar la seva activitat. L’empresa dirigida per Albà va deixar un forat econòmic d’uns 2,3 milions d’euros i, a banda dels problemes econòmics, es van detectar d’altres irregularitats en la gestió, com ara que alguns dels treballadors no havien estat degudament regularitzats i no tenien els papers en regla.

En el marc de la fallida, fa dos anys es va realitzar una subhasta amb material provinent de l’em­presa i es va aconseguir vendre bona part d’aquest, especialment aparells tecnològics, entre el centenar de persones que hi van acudir, entre les quals antics treballadors (també creditors). Malgrat tot, només es van obtenir 20.000 euros, ni l’1% del deute contret per la productora.

tracking