Promoció econòmica

Lao garanteix la celebració del World Padel Tour al setembre

L’empresari del Principadel assegura que les proves es faran a les instal·lacions de Santa Coloma encara que el complex no estigui acabat

Lao garanteix la celebració del World Padel Tour al setembrePRINCIPADEL ANDORRA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’empresari Miguel Lao garanteix que el Principadel de Santa Coloma acollirà el principal circuit de pàdel del món del 25 de setembre a l’1 d’octubre, el conegut com a World Padel Tour, la competició que reuneix els millors jugadors del món d’aquest esport. El ciutadà d’origen tahitià resident al Principat, va explicar al Diari que tot i que el projecte per fer un macrocomplex esportiu i lúdic no estarà acabat fins al novembre, les proves del World Padel Tour “es faran sí o sí”. “La part del pàdel estarà acabada per aquella data. Hem decidit fer una prova aquí i la mantenim”, va manifestar.

Les instal·lacions de Santa Coloma, ubicades als terrenys de l’antic club de tenis, estaran així preparades per rebre els millors jugadors de pàdel de tot el planeta en una pista central amb capacitat per a uns 2.000 espectadors, 1.700 en graderies i la resta en llotges. El cost d’organitzar un esdeveniment d’aquesta dimensió serà d’uns 250.000 euros, segons va indicar Lao, referint-se només al muntatge de les grades. Una inversió que s’haurà de recuperar amb la venda d’entrades. L’empresari va destacar que es tracta d’una prova “única” que “atraurà molta gent de fora” i es convertirà en “un esdeveniment de país”, i en aquest sentit va assenyalar que espera que el Govern decideixi participar econòmicament en la cita l’any que ve –el país albergarà proves del circuit oficial fins al 2019–. “Esperem fer-ho molt bé per tenir ajudes del Govern”, va expressar Lao. En canvi, el comú de la capital participarà com a patrocinador del campionat.

Caldea serà subseu

Les pistes de Caldea seran la seu d’algunes de les proves del circuit mundial de pàdel professional que aterrarà a Andorra el 25 de setembre. En concret, a les instal·lacions del complex termolúdic s’hi jugaran les prèvies i les competicions de dones. D’aquesta manera el World Padel Tour adquirirà rellevància nacional, estenent-se més enllà del Principadel Andorra, que ha arribat a un acord amb Caldea. “La prova sobrepassa el club, serà un esdeveniment de país”, va expressar Lao.

A banda, Principadel Andorra també ha tancat un acord amb una desena d’establiments hotelers del país per oferir paquets turístics als visitants de fora que vulguin assistir a les proves de pàdel. D’aquesta manera, s’oferiran entrades al recinte i nits d’hotel. Una promoció que s’anunciarà a la pàgina web oficial del World Padel Tour i que farà possible, a parer de l’empresari promotor, que vingui “tant públic local com turistes” quan al Principat és temporada baixa, fet que segons Lao catapultarà el torneig com una cita de primer nivell i contribuirà que l’executiu s’impliqui en l’Andorra Open l’any que ve i també l’altre.

Retard en les obres

Lao va assegurar que el macrocomplex de Santa Coloma estarà enllestit el mes de novembre. Juntament amb el director tècnic de la constructora Coansa, Antonio Antelo, va explicar que malgrat que les obres per fer el complex havien d’acabar aquest estiu, s’han acabat endarrerint, però van confirmar l’obertura del club durant el novembre.

Tot plegat ha acabat provocant un retard de cinc mesos en l’obertura i un encariment del projecte dels prop de tres milions plantejats inicialment als més de cinc que acabarà costant. Un sobrecost que s’explica, segons van detallar Lao i Antelo, per la necessitat no prevista de perforar el terreny per instal·lar-hi 700 micropilots –que han encarit un 25% l’obra–, així com per haver de cobrir les sis pistes de pàdel i fer un edifici per a nens que tindrà una pista al damunt i un altre per als socis que serà un club amb vestuaris, restaurant i bar, que s’està fent actualment. Per altra banda, Lao va apuntar que el retard es deu al fet d’haver assumit la instal·lació als terrenys del club del col·lector d’aigües residuals de la parròquia al llarg de 230 metres.

Lao garanteix la celebració del World Padel Tour al setembre

tracking