El Superior rebaixa en quatre anys i mig la pena per violar la filla

Manté la condemna de 12 anys al pare per l’agressió però l’absol de proxenetisme

El Superior rebaixa en quatre anys i mig la pena per violar la fillaArxiu

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Tribunal Superior va absoldre ahir d’un delicte major de proxenetisme un resident portuguès de 50 anys condemnat pel Tribunal de Corts per haver violat la filla quan tenia 14 anys. La sentència del Superior, però, va desestimar l’altra part del recurs presentada per la defensa i que demanava la reducció en cinc anys de la pena de presó per violació. L’home va ser condemnat a 12 anys de presó (ja ha complert un any i mig) per abús sexual i a quatre i mig per proxenetisme.

Etiquetes:

Durant el judici al Superior, la defensa també demanava, a banda d’absoldre el pare per un delicte de proxenetisme, que una part de la condemna fos ferma i la resta condicional. Si totes les al·legacions de la defensa haguessin estat acceptades, això hauria comportat la llibertat immediata del condemnat, que hauria estat expulsat del Principat per set anys, el mateix període en què no pot contactar amb la seva filla.

VIOLACIÓ FINS A QUATRE COPS

Durant el judici, l’home va reconèixer haver violat la menor el primer dia en què va tenir la custodia compartida amb la seva exdona. Va ser condemnat per haver abusat quatre cops de la filla en un termini de quatre dies tot i que l’acusat va dir que només ho havia fet un cop. La víctima es va escapar de casa del pare i va explicar el que havia passat a la seva mare. La sentència de Corts estipulava que el condemnat va prometre a la menor que li compraria un iPhone 6, un altaveu i roba si mantenia amb ell relacions sexuals. La defensa, però, va al·legar, durant la vista celebrada al Superior a porta tancada, que es tingués en compte a l’hora de reduir la condemna el passat de maltractaments infantils patit pel condemnat. La lletrada considerava que aquests fets havien comportat que el condemnat no assumís els codis de convivència i els valors socials. A més, també havia al·legat l’informe pericial a la filla, que indicava que la víctima tenia una maduresa intel·lectual molt superior a l’edat biològica i que no tenia seqüeles de la violació. En primera instància, la Fiscalia, que es va oposar a les demandes de la defensa, havia demanat 25 anys de presó per a l’acusat (vint per la violació i cinc per proxenetisme).

tracking