Reportatge

Contacte fatal

La fiscalia ha recorregut al Superior contra l’aute de la Batllia que no fa entrar a la Comella un jove condemnat a no contactar amb l’exparella.

Contacte fatalArxiu

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

l jove diu que va ser l’exparella qui va anar a casa seva per discutir amb ell i que no va ser ell el culpable del crebant de la condemna que el prohibeix apropar-se a la noia en un període de dos anys. La fiscalia, al contrari, considera que és un incompliment en tota regla d’una condemna per un delicte menor d’amenaces de mort contra la seva excompanya i, per tant, el considera autor d’un nou delicte. Infracció per la qual va ser jutjat mitjançant ordenança penal (judici ràpid) i condemnat.

Aquesta segona pena pot acabar amb el jove al centre penitenciari de la Comella. Així ho vol el ministeri públic, que ha presentat un recurs contra la decisió de la Batllia de no empresonar el processat per haver comès un delicte durant el període de suspensió d’una anterior condemna de presó condicional.

El jove, un resident equatorià que tenia 21 anys el dia dels fets, va ser detingut la matinada del 27 de febrer del 2015 després d’haver amenaçat de mort la parella al seu domicili del Pas de la Casa. Quan hi va anar la policia també s’hi va enfrontar i va sumar al delicte d’amenaces de mort en l’àmbit domèstic, el d’injúries i resistència greu a funcionaris de policia en l’exercici de les seves funcions. Per aquestes infraccions va ser condemnat per ordenança penal a sis mesos de presó condicional amb un període de suspensió de la pena de dos anys. També va ser condemnat a la prohibició de contactar amb l’exparella per un període de dos anys.

Però el juny del 2015, quan havien passat poc més de quatre mesos de la condemna, va ser denunciat per la noia per haver contactat amb ella dues vegades. Va ser condemnat per haver crebantat la pena complementària del primer delicte. I és per això que la fiscalia vol que se li revoqui la condicionalitat de la condemna i entri a la presó.

La defensa considera que fer-lo entrar a presó seria molt perjudicial per al jove, que ja s’ha socialitzat. Vol 15 dies de presó com a màxim.

MULTIREINCIDENT SENSE CARNET

La fiscalia, en una altra de les vistes celebrada dijous passat al Tribunal Superior, es va oposar a la petició d’un jove que té suspès el carnet de conduir per haver donat positiu en un control d’alcoholèmia que se li aixequi la pena durant l’horari laboral. L’advocat del processat ho va demanar per evitar que el seu client, que treballa d’aprenent en una fusteria, sigui acomiadat, ja que li exigeixen conduir per mantenir la feina. El ministeri públic s’hi va negar en rodó i va recordar als magistrats que el jove té quatre condemnes per conduir begut i dues més per fer-ho amb el carnet suspès.

tracking