Justícia

Recurs d'un penat en l''operació Neta' per evitar entrar a la presó vuit mesos

El jove andorrà considera que l’ingrés al centre esgarraria el procés de reinserció que ja ha fet

Recurs d'un penat en l''operació Neta' per evitar entrar a la presó vuit mesosArxiu

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Un jove andorrà condemnat a tres anys de presó, un dels quals ferm, per tràfic de cocaïna va demanar ahir al Tribunal Superior que li redueixi la pena per evitar l’entrada al centre penitenciari de la Comella. L’home va ser detingut en el marc de l’operació Neta de lluita contra el tràfic d’estupefaents i el Tribunal de Corts el va considerar culpable de revendre la droga que introduïa a Andorra una tercera persona, un veí de la Seu d’Urgell, jutjat en rebel·lia i que està condemnat a dos anys i mig de presó. Els magistrats van considerar provat que el jove andorrà va fer de camell de part de les persones que en el marc de l’operació van ser acusades de consum continuat de cocaïna i que van ser condemnades a penes menors.

L’advocada del noi considera que no està provat que el seu client tornés a vendre a altres persones la droga que comprava per al seu propi consum. També va assenyalar que els 8,5 grams de cocaïna, els 12,6 de marihuana i els 210 d’haixix que es van trobar al domicili del condemnat eren per a ell i no pas per traficar. És per això que va demanar a la fiscalia la reducció de la condemna dictada per Corts amb l’objectiu que només siguin ferms els quatre mesos que va complir en règim de presó preventiva quan va ser detingut el juny del 2014.

La lletrada va posar en relleu davant del tribunal que el jove ha refet la seva vida en aquests tres anys –té parella, la filla d’aquesta el considera com el seu pare i té una feina fixa– i que el fet d’entrar a la presó per complir la resta de la condemna ferma podria posar en perill el procés de reinserció realitzat pel client.

L’advocada també va assegurar no entendre que la persona que té la condemna més gran de presó de totes les sentenciades –el gerent de un local d’oci nocturn que venia cocaïna als seus clients al qual li han caigut 4 anys i mig d’internament– tingui menys mesos ferms, 10, que el seu client.

La fiscalia es va oposar al recurs de la defensa i va demanar que no es tingui en compte mantenint-se la pena dictada pel Tribunal de Corts. La representant del ministeri públic va recordar que com a mínim el processat va cedir o vendre droga en una vintena d’ocasions i que no és plausible que, amb els ingressos econòmics que tenia, anés donant de manera gratuïta cocaïna als coneguts. Igualment va indicar que les quantitats d’estupefaents trobats al seu domicili queden lluny del consum propi i que a casa seva també es va trobar una bàscula de precisió. No veu rellevant la diferència de presó ferma entre els dos condemnats.

tracking