reportatge

Record per les víctimes de l'incendi a Portugal

El Copríncep episcopal, Joan-Enric Vives, va presidir ahir a la nit a l’església de sant Esteve una missa funeral en memòria de les víctimes dels incendis del juny a Portugal.

Record per les víctimes de l'incendi a PortugalXavier Pujol

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

altaven cinc minuts per a les nou de la nit, l’hora prevista per iniciar una missa funeral en memòria de les víctimes dels incendis que es van viure el 19 i 20 de juny al municipi de Pedrógao Grande, al centre de Portugal, i pràcticament ja no hi havia lloc per seure a l’església de sant Esteve d’Andorra la Vella. A les nou en punt va arribar el Copríncep episcopal, Joan-Enric Vives, a qui esperaven a la porta del temple el cap de Govern, Toni Martí, el síndic general, Vicenç Mateu, i el ministre Xavier Espot, entre altres autoritats i representants de la comunitat portuguesa. Poc després començava la cerimònia en memòria de les 64 persones mortes a l’incendi i per donar suport als 254 ferits i les seves famílies i a les de les persones que van perdre la vida.

La missa va començar amb unes paraules de Vives en record de les víctimes i d’agraïment a la comunitat portuguesa d’Andorra i a la resta de ciutadans del país per l’esforç fet en diverses iniciatives per ajudar els damnificats. “S’ha recollit roba, menjar i diners per enviar a Portugal”, va dir el Copríncep, que va assenyalar que ara la millor manera d’ajudar-los és enviar diners per a la reconstrucció de la zona. Vives es va referir a la visita que farà el mes de setembre vinent, coincidint amb la Diada de Meritxell, el president de Portugal, Marcelo Rebelo de Sousa. “Li podrem mostrar cara a cara, cor a cor, la simpatia del poble andorrà cap al portuguès”, va assenyalar.

La missa funeral d’ahir, que es va celebrar en la seva majoria en idioma portuguès, la van organitzar l’arxiprestat de les Valls d’Andorra i l’Associació de la Mare de Déu de Fàtima, que el dia 13 de cada mes assisteix a les nou de la nit a una missa a la parròquia de la Massana. Quan van succeir els incendis van decidir que la de juliol es faria a l’església de sant Esteve i en record de les víctimes de l’incendi.

Record per les víctimes de l'incendi a Portugal

tracking